Erdei kirándulás
Telefonszám
E-mail cím turizmus@sefag.hu
Csillagvizsgáló, erdei pihenőhely, erdei szálloda, csodás panoráma – ezeket a látnivalókat kínálja a SEFAG Zrt a látgatói számára a somogyi erdőben. A Balatonon pihenők nem csak a strandokon tölthetik el az időt, hanem kirándulásra is megfelelő időszak a nyaralás – nem csak esős időben!

Csillagvizsgáló, erdei pihenőhely, erdei szálloda, csodás panoráma – ezeket a látnivalókat kínálja a SEFAG Zrt a látgatói számára a somogyi erdőben. A Balatonon pihenők nem csak a strandokon tölthetik el az időt, hanem kirándulásra is megfelelő időszak a nyaralás – nem csak esős időben!

 

Akit érdekelnek a természet csodái, a somogyi erdők rejtelmei, nekik javasoljuk, hogy mindenképp keressék fel a Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagparkot, ahol nappali és éjszakai túrákon valamint a csillagvizsgáló épületében látható meteorit és természeti kiállításon, planetáriumi filmvetítéseken ismerkedhetnek a csillagos égbolt és a zselici rengeteg csodáival, új ismereteket szerezhetnek a látogatók a csillagokról, a fényszennyezésről és hatásairól, az éjszakai erdő állatvilágáról – a több generációnak szóló programokon. A csillagvizsgálóval szemben található kilátó hazán legmagasabb fa szerkezetű kilátója, ahonnét napos időben a Balatonig is ellátni. A csillagvizsgálótól pár száz méterre lévő Ropolyi pihenőhelyen tájház és lovas kikötők is várják a látogatókat. Számos hosszabb-rövidebb, könnyebb-nehezebb túraútvonal is rendelkezésre áll, amelyek gyalogosan, kerékpáron, vagy akár lóval is bejárhatók.

A látogatóközponthoz 900 méterre lévő háromcsillagos Kardosfa Hotelben nem csak a szállóvendégek, hanem a betérő látogatók is megkóstolhatják a vadételeket és a helyi termékekből készült specialitásokat. Az étterem teraszán háborítatlan természeti környezetben lehetőség van élvezni a gasztronómiai örömöket vagy megpihenni egy finom kávé mellett.

A Zselic a gyalogos és kerékpáros turisták kedvelt célpontja, felejthetetlen élmény az ezüst hársas bükkösökben vagy a tölgyesekben kirándulni a fák árnyat adó lombjai között.

 

 

A csillagparki látogatás előtt bemelegítésként mindenképpen ajánljuk, hogy térjenek be a Kaposvár belvárosában lévő Erdők Háza Látogatóközpontba, ahol megismerhetik a somogyi erdők jellegzetes fafajait, állatait és viselkedésüket, bepillantást nyerhetnek az erdész és vadász szakemberek munkájába – mindezt játékosan, interaktív módon. A látogatóközpont emeleti foglalkoztató termében több tucat játék várja a természet iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat. Ha Kaposvár környékén turista szállást keres, vagy csak rendezvény helyszínt, kiváló választás a Gyertyánosi Kulcsosház Kaposvár határában. A ház szomszédságában egy 15, valamint egy 40 főt is befogadni képest nyitott, fedett filagória áll – lehetőséget adva nagyobb csoportok időjárástól független pihenésére is. A háztól kicsit távolabb a legendás Négy testvér forrás, avarkori ásatások, valamint erdei tornapálya, valamint horgásztó is található. Igény esetén erdész szakember által vezetett túra is igényelhető a SEFAG Zrt. munkatársainál.

Ha azonban nem szeretne a látogató a Balatontól eltávolodni, ajánljuk a balatonlellei és a szántódi erdei pihenőhelyeket. A nemrégiben kialakított panoráma- és pihenőteraszokról csodás látvány nyílik a Balatonra, de emellett játszótér, gyalogos túraútvonalak, mini tájfutó és terep kerékpáros pálya, valamint számos tűzrakó és pihenőhely is várja a természet szerelmeseit.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva