likeBalaton.hu | 2021.09.07. 12:00
A szomszédok vették üldözőbe a visszaeső betörőt Balatonmáriafürdőn
Civilek akadályoztak meg egy betörést a Balaton déli partján. Egy férfi próbált meg feltörni egy családi házat, de a szomszédok tetten érték. A bűnöző majdnem elfutott, de autóval iramodtak utána.

Egy negyven éves férfi előbb Keszthelyen tört be egy ingatlanba, majd 2021 augusztusában megjelent Balatonmáriafürdőn is. Itt egy családi házba próbált meg betörni úgy, hogy egy udvaron talált kővel bezúzta a bejárati ajtó melletti ablak üvegét, azonban az ingatlanba bemenni már nem tudott, mivel a szomszédok felfigyeltek a zajra, és kérdőre vonták a tetten ért vádlottat. A férfi ekkor futva elmenekült a helyszínről – tájékozatott a Somogy Megyei Főügyészség.

A két szomszéd azonban nem hagyta annyiban a dolgot, autóval az elkövető után mentek, majd felszólították arra, hogy térjen vissza a helyszínre a rendőrök kiérkezéséig, aminek a férfi eleget tett.

Kővel zúzta be az ablakot
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Marcali Rendőrök végül a betöréssel érintett háznál elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt.

Kiderült, hogy a betörő többszörösen büntetett előéletű, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt 2021 júniusában a Marcali Járásbíróság két év három hónap fegyházbüntetésre ítélte, a letartóztatását viszont megszüntette. A vádlott szabadlábra kerülése után tovább folytatta korábbi életvitelét.

A balatoni betörés utána a Marcali Járásbíróság gyorsított eljárásban

bűnösnek mondta ki a többszörös és egyben különös visszaesőnek minősülő férfit, akivel szemben két év fegyházbüntetést és három év közügyektől eltiltást szabott ki,

valamint – mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre – az ügyészség indítványára elrendelte a letartóztatását is.

 

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva