likeBalaton.hu | 2023.06.08. 16:00
Rafkós módon fogtak pontyokat a rapsicok a Nyugati-övcsatornán
Nyakzóhálós orvhalászokat fogtak el a balatoni halőrök. A rapsicok úgy fogtak pontyokat, hogy a víz alá süllyesztett karóhoz rögzítették a hálót. Ez egy különösen tiltott módszer.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) halőrei június 4-én két személyt értek tetten a Nyugati-övcsatornán, Kéthely térségében, a Cigány-csatornán.
A rapsicok különösen tiltott eszközzel, nyakzóháló segítségével próbáltak meg halakat zsákmányolni. Az elkövetőket hosszas megfigyelés után sikerült intézkedés alá vonni.

– Az orvhalászok az illegális halfogó eszközt két darab víz alatt elsüllyesztett karóhoz rögzítették, így azt az útról, gépjárműből nem lehetett észrevenni

– írta közösségi oldalán a balatoni halgazdálkodási cég.

Élve visszakerültek a pontyok a csatornába

A háló kiszedését követően a BHNp Zrt. halőrei azonnal megkezdték a benne lévő halak kiszabadítását. Egy 8 kilós és egy 4,5 kilós ponty volt benne, melyek a dokumentálás után élve visszakerültek a vízbe.

A halőrök intézkedése alapján a Marcali Rendőrkapitányság munkatársai gyorsan a helyszínre érkeztek, majd a két személyt előállították, és ellenük büntető eljárást indítottak.

Nyitókép: Facebook/Balatoni Hal

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva