Szabó Gabriella | 2024.06.06. 14:00
Szurkolói fagyival hűsítheted magad az EB alatt
Mascarpone-s, vegyesgyümölcsös, pisztáciakrémes fagyival rukkolt elő az egyik balatonmáriafürdői fagylaltozó, amely 2016 és 2021 után az idei labdarúgó Európa-bajnokságra is szurkolói édességgel lepi meg a hazai drukkereket, de a nyári olimpiai idején is kóstolható lesz a finomság.

Több rétegben kerül a piros vegyesgyümölcsös lekvár és a pisztáciakrém a mascarpone-s alapú fagyira, majd marcipános focilabdákkal is díszítik. Így teszik ki a pultba az idei szurkolóit fagyit Balatonmáriafürdőn.
– Az elmúlt két labdarúgó Európa-bajnokságra is készítettünk Hajrá magyarok! elnevezésű fagyit, most sem hagyhatjuk ki. Ahogy a magyar labdarúgó-válogatott, mi is felkészülési időszakban vagyunk, folyamatosan teszteljük a fagylaltot és a díszítést is tökéletesítjük az Eb-rajtig – mondta Somodi János, a Florida Fagyizó fagylaltmestere.
Marco Rossi, szövetségi kapitány tiszteletére olaszos-magyaros ízvilágú piros-fehér-zöld fagylaltot készítettek Balatonmáriafürdőn, ahol a 3 évvel ezelőtti szurkolói fagyit gondolták újra.

labdarúgó eb fagyi

 

– Sajnos nem leszünk ott a labdarúgó Európa-bajnokság magyar vonatkozású mérkőzésein, ahogy a párizsi olimpián sem tudunk nézőként részt venni. Itthonról mi ezzel a szurkolói fagyival drukkolunk a magyar sikereknek ezen a nyáron – mesélte Pálfi Attila, a fagyizó tulajdonosa. – Szeretjük az ízek variálását, a kísérletezést. 2016-ban egy gyömbéres, limonádés, szamócás szurkolói fagyit készítettünk. Három éve váltottunk a mascarpone-s, pisztáciás ízre, amelyet feldob a pirosgyümölcsös lekvár. Ebbe epret, málnát és ribizlit főztünk össze – tette hozzá Pálfi Attila.

Nemcsak a szurkolói fagyi öltözött piros-fehér-zöld színbe, hanem a fagylaltozó is. Zászlók, focis lufik díszítik a pultok környékét, de a dolgozók is szurkolói mezt húztak. Így várják a vendégeket a magyar labdarúgó-válogatott Eb-mérkőzésein.

 

balatoni fagyizó hangol az eb-re

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Szabó Gabriella

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva