Spirit of Balaton - 24 órás biciklizés a Balaton körül
Helyszín Balatonmáriafürdő, Vilma utca
Időpont
A Spirit of Balaton minden év júliusának első szombatján megrendezett, 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra.

A túra útvonala Balatonmáriafürdő főteréről indul az északi part irányába, majd a tó megkerülésével a déli parton tér vissza kiindulási pontjára. A túra útvonalán a résztvevőket számos helyen várja a polgármesteri hivatalok és helyi egyesületek által működtetett pecsételőállomás, ahol a regisztrált résztvevők számára kiküldött és kinyomtatható pecsétkönyvbe összegyűjthetők a túra során érintett Balaton-parti települések pecsétjei. Az állomások egy része a rendezvény teljes időtartama alatt, 24 órán keresztül működik, kisebb részük csak a nappali órákban.

A Spirit of Balaton hivatalos rajtja Balatonmáriafürdőn van, de a pecsétek gyűjtését bármelyik pecsételőállomáson meg lehet kezdeni és be lehet fejezni. A rendezvényhez a hivatalos rajtidőpontnál később is lehet csatlakozni, egyénileg és csapatban is. A túra hossza kb. 220 km, a tihanyi komppal rövidítve kb. 150 km.

A szervezők sok szeretettel várnak minden kerékpárost az idei Spirit of Balaton-ra, akár az egész Balaton-körre, akár csak egy-egy rövidebb szakaszra csatlakoznak.

Részletes információk az esemény weboldalán.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva