Balatonszárszói programok október végéig
Helyszín Balatonszárszó,
Időpont
A nemzetközi Balaton Akvarellfesztivállal indult, és október végéig tart a balatonszárszói programsorozat, melynek célja a turisztikai időszak szélesítése és a régió nevezetességeinek bemutatása.

Az őszbe nyúló programsorozat valamennyi korosztálynak kikapcsolódást kínál, a gasztronómia mellett a kultúra, a sport és a helyi kézműves termékek bemutatása áll a középpontban. A kulturális programok közül a koncertek mellett példaként említette a József Attila Emlékházban megrendezett Múzeumok éjszakáját, a júliusi X. Nemzetközi Kórustalálkozót, és a Szárszói „Szövegelő” Irodalmi Hetet, melynek keretében ingyenes tárlatvezetés várja az érdeklődőket a József Attila Emlékházban – közölte Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere

Július 28. és augusztus 5. között rendezik meg a VIII. Balatonszárszói Sárkányfesztivált, amelyen a fesztiválnyitó koncertet a Fabula együttes adja, a Csukás Színház a Hadart Színház előadásában a Süsü, a sárkány kalandjai című darabbal várja a kicsiket, a központi strandon pedig sárkányhajózással készülnek.

A gyermekeket egész nyáron számos program várja a Csukás Színházban. A programok tervezésekor a legfontosabb szempont volt, hogy Csukás István író történetei mellett magyar darabokat mutassanak be. Június 23-tól augusztus 25-ig lesznek előadások.

Csukás István, a nemzet művésze elmondta: nagyon fontosnak tartja, hogy a teátrum elmúlt nyolcéves működése során gyerekek tízezreinek arcára csalt mosolyt előadásaival. Csukás István szerint minden generáció lelkületét meghatározzák a mesék, lényeges, hogy gyermekelőadásokkal várják a kicsiket.

Szeptemberben szüreti felvonulás és mulatság lesz, amely már hagyományosan a népviseletek és néptáncok ünnepe és az egész Kárpát-medencéből érkeznek a résztevők. Októberben pedig a Múzeumok Őszi Fesztiválja mellett egy irodalmi hétvége várja a Balatonszárszóra látogatókat.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva