Budapest Bár
Helyszín Balatonszárszó, Jókai Mór utca 2
Időpont
Ébredj fel a szendergésből a nyári estéken a Budapest Bár zenéjére a Balaton partján! Örömzene, tánc és fergeteges hangulat vár rád!

A Budapest Bár szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává.
Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. A mára már védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920–30-as évekbeli budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos egyéb zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra.

A Budapest Bár vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.

Örömzene nyitott füleknek!

A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob) | Énekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Kollár-Klemencz László, Kiss Tibor
Fotók: Sinco

Jegyár: Normál szektor: 6.900 Ft | Prémium szektor: 8.900 Ft
Időpont: 2023. júl. 8. (Szo) 20:30

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva