Fábos Erika | 2020.09.25. 14:00
Csak beugrott piálni egyet a kis róka, de nagy vita lett belőle
A róka előbb körülnézett az asztalon, aztán tényleg megpróbálta kihúzni a dugót a borospalackból, de csak a gyufát sikerült neki...

Balatonszemesen hónapok óta feszültséget okoz, hogy egyre több róka lakik és kóborol a településen. A héten újabb poszt is kikerült a település közösségi oldalára. Aki a felvételt készítette, sérelmezi, hogy olyan sok róka van már a közvetlen közelükben, hogy nem meri kiengedni az udvarra a macskáit.

Többen is hozzászóltak, és kiderült, hogy volt ahonnan cipőket vittek el, volt ahonnét fényes nappal a baromfit. Mások azt jelezték, hogy az udvaron már semmit nem mernek elől hagyni, már a komposztot is a garázsban gyűjtik, mert rendszeresen széttúrták a kis ravaszdik.

Most a helybeliek arra készülnek, hogy nyomatékosan kérik az önkormányzat segítségét, mert eddig hiába panaszkodtak, a hivatal nem tett semmit. Persze olyan is van, aki tudna együtt élni az állatokkal és védelmébe vette a rókákat, és inkább állatvédőktől kérne segítséget.

Korábban írtunk már róla, hogy az egyre szaporodó vaddisznók és rókák nemcsak Balatonszemesen, hanem szinte az egész Balatonnál egyre nagyobb gondot okoznak. Itt olvashatsz erről bővebben!

Kattints, itt tudod megnézni, mit művelt az állat a szemesi teraszon:

Vuk egyre szemtelenebb😱🤬

Közzétette: Judit Gulyásné Markó – 2020. szeptember 21., hétfő

 

Nyitókép: Kajetán Jácint

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva