Góz L./Sonline.hu | 2021.03.03. 10:00
Felvette a harcot az illegális hulladékkal a balatonszemesi lány
Gumikesztyűben, zsákkal felszerelkezve járja Balatonszemes és környékét Rózsa Virág szabadidejében. A fiatal lány felvette a harcot az illegális hulladéklerakókkal, környezete védelmének érdekében egy szemétgyűjtő akciót szervezett a településen április harmadikára.

Gumikesztyűben, szemeteszsákkal felszerelkezve járja Balatonszemest és környékét Rózsa Virág szabadidejében. A fiatal lány felvette a harcot az illegális hulladéklerakókkal, szemétgyűjtő akciót szervezett a településen április harmadikára. Épp ezért már meg sem lepődnek a helyiek, amikor Rózsa Virágot látják a Balaton-parton szeméttel teli zsákokkal a kezében. Botlott már a nádasban rejtőző elszakadt gumipapucsba, de PET-palackból és cigarettacsikkből is sokat gyűjtött össze a táncsicsos gimnazista.

– Már kiskorom óta érdekel a tengerek élővilága, és nagyon elszomorít, hogy mennyire szennyezik az emberek a környezetüket – mesélte Rózsa Virág. – Ám nem kell a tengerig elmennünk, elég csak a Balatonig.

A fiatal gimnazista hozzátette: április végéig egy kollégiumi projektfeladatot kell készítenie, amelyhez a balatonszemesiek segítségét kérte.

– A környezetszennyezés témát választottam, elkezdtem összeszedegetni a parton talált szemetet, és miután megtöltöttem három zsákot, rá kellett jönnöm arra, hogy ehhez egyedül nagyon kevés vagyok – jegyezte meg Rózsa Virág, aki egy felhívást tett közzé a közösségi oldalon a szemesiek csoportjában, hogy együtt vegyenek részt április harmadikán egy csoportos szemétszedésen, betartva az egészségügyi vészhelyzet szabályait.

A szemétszedést, már biztosan április 3-án (szombaton) tartjuk.
Sok szeretettel várok mindenkit, hiszen elkél a…

Posted by Rózsa Virág on Thursday, February 25, 2021

 

Az előre regisztrált személyek maszkban, kesztyűben, kisebb csapatokban, távolságot tartva csatlakozhatnak a kezdeményezéshez, amelyhez a helyi önkormányzattól is kapott segítséget. Emellett felhívta a figyelmet a Take 3 for the sea elnevezésű, külföldön már elterjedt akcióra, ami arról szól, hogy minden nap legalább három eldobott szemetet szedjünk össze.

Kevesebb műanyag is elég az életben

Rózsa Virág azt mondja, odafigyel arra, hogy minél kevesebb műanyagot használjon a mindennapjaiban.

– Erre a családomat és az ismerőseimet is próbálom rávenni – mondta a gimnazista –, valamint részt veszek megszervezett szemétszedéseken is, amikor csak az időm engedi.

Forrás: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva