2018.07.30. 09:00
Nagyot szólt a Szemesi Napok fesztivál
Rengeteg koncert, ingyenes játszósarok gyerekeknek, kézműves portékák, kiváló programok és remek hangulat – nagyot szólt az idei Szemesi Napok.

A színpadon koncertet adott – többek között – Caramell, a Sub Bass Monster, Péterfy Bori & Love Band, vasárnap pedig Charlie és az Animal Cannibals lépett színpadra.

– Igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy az egyévestől kezdve mindenki jól érezze magát – mondta Farkas Zsuzsanna, a Balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője. – A színpadi produkciók kiválasztásánál az volt a szempont, hogy szórakoztató és tartalmas produkciókat láthasson a közönség. S az eddig tapasztaltak alapján ezt sikerült is, hiszen csak a szombati esti előadásokra több ezren voltak kíváncsiak. A kilátogatók alig akartak haza menni, fél egy után hagytuk abba a bulit.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, ráadásul úgy, hogy a szülőknek ez egy fillérjébe sem került.
– Újdonság, hogy egy gyerekszigetet alakítottunk ki, s mivel az idéntől ez egy önkormányzati rendezvény, ingyenes játszhatnak a gyermekek – emelte ki Farkas Zsuzsanna. – A baba-mama foglalkozásoktól kezdve a falmászáson át a ládavasútig rengeteg színes program várta a kicsiket és a szüleiket. Van egy interaktív színjátszó csoport is, mely bizonyos időközönként felnőtteknek és gyerekeknek tart előadásokat.

A vásárosok kiválasztásánál is ügyeltek a színvonalra. – Nem könnyű feladat az árusok kiválasztása, de sikerült elsősorban kézműveseket idehívni – tette hozzá Farkas Zsuzsanna.
A felhozatalban szerepeltek a házi készítésű sajtok, a hagyományos sajtolással készült olajok, gyönyörű, kézzel készített kerámiák, a házi juhtúrós lepény előtt pedig sorok kígyóztak.

A biztonságra is nagyon odafigyeltek, a fesztivál teljes területét lezárták.
– Balatonszemes arról (is) híres, hogy sok gyermekes család érkezik nyaranta a településre – hangsúlyozta. – Nálunk ingyenes a strand, van élményfürdőnk, s itt most a szülők nyugodtan elengedhetik a gyermekeiket, nem kell attól félniük, hogy elüti őket az autó.

A budapesti Nagy Tamás Zsolt párjával és hároméves gyermekével ruccant le, ahogy fogalmazott, egy hekkre Balatonszemesre, s belebotlottak a rendezvénybe.
– Meglepő, hogy egy ekkora eseményen ennyi gyermekprogram van, az meg pláne, hogy mindegyik ingyenes – mondta Nagy Tamás Zsolt.

Balogh László Ajkáról, míg Erika Várpalotáról érkezett Balatonszemesre. Elmondásuk szerint kimondottan a szombat délutáni, esti koncertekre jöttek. Nagyon szeretik Péterfy Borit, mert ő egy különleges személyiség.

Amikor elkezdett a színpadra pakolni Péterfy Bori & Love Band valami elkezdődött. Egyre többen gyűltek a színpad köré, s mire a húrok közé csaptak a zenészek, már egy gombostűt sem lehetett leejteni a téren. A rajongók együtt énekeltek Péterfy Borival, készültek a selfik és sokan táncra is perdültek a színpad előtt.

Forrás: sonline.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva