Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen
Helyszín Balatonszemes, Szabadság utca 1
Időpont
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Balatonszemesen a Bujtor István Filmfesztivált független, amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára.

Az Ötvös Csöpi-filmek hagyományos vetítése, a számos zenei, gasztro- és családi esemény mellett a fő programokat a versenyfilmek vetítése és az ahhoz kapcsolódó pódiumbeszélgetések, közönségtalálkozók jelentik.

A versenyprogramba egyéni alkotók és stábok, műhelyek egyaránt nevezhették alkotásaikat, több kategóriában. Tavaly január 1. után elkészült vagy korábbi, de még be nem mutatott fikciós rövid- és egészestés játékfilmekkel, dokumentum- és ismeretterjesztő filmekkel, animációs alkotásokkal, versfilmekkel és a járvány veszélyeire tekintettel otthoni körülmények között mobiltelefonnal forgatott kísérleti filmmel is lehetett nevezni.

Az egyes műfaji kategóriák nyertesei egymillió forintos megosztott díjazásban részesülnek, és elnyerik a Bujtor István-díjat, Árvay Zolta képzőművész alkotását, amely Bujtor István hajójának, a Tamangónak kicsinyített, aranyozott mása.

Minden eddiginél nagyobb szabásúnak ígérkezik a XI. Bujtor István Filmfesztivál: elképesztően színes a filmes versenyprogram, de koncertek, színházi előadások, hajózás, veterán autós felvonulás, kiállítások és gasztro-programok is várják a mozirajongókat és a kikapcsolódni vágyókat Balatonszemesen augusztus 17. és 21. között, majd augusztus 22-én a Bujtor István vitorlás Emlékverseny Kenesén, Aligán és Almádiban.

A fesztiválon az Ancsika Kertmoziban és a Latinovits Művelődési Házban nézhetik meg az Ötvös Csöpi-filmeket a rajongók. Koncertet ad Molnár Ferenc Caramel, fellép az Irigy Hónaljmirigy, Nagy Bogi. Hajdu Steve saját stand up comedy műsorával, a Muzsikáló filmkockák a legismertebb filmes slágerekkel és igazi sztárokkal érkezik: Csengeri Attila, Gregor Bernadett, Köllő Babett, Göth Péter, Szász Kati játszanak és énekelnek. Fellépnek a Pécsi Nemzeti Színház, a Csavar Színház, a Bóbita Bábszínház és az Escargo Hajója színészei, a PTE Brass Band fúvósai, DJ Dominique, Bánhidi Krisztián, Molnár György és még sokan mások. Lesz retro utcabál, mulatság, s közben megkóstolhatjuk Ötvös Csöpi kedvenc ételeit, bepillanthatunk a forgatások kulisszái mögé és gyönyörködhetünk a veterán autókban.

Forrás: bujtorfilmfesztival.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva