XIII. Bujtor István Filmfesztivál
Helyszín Balatonszemes,
Időpont

2022. augusztus 18. csütörtök

15.00 VETERÁNAUTÓS TALÁLKOZÓ az Ötvös Csöpi-filmekből is jól ismert gyönyörű autó matuzsálemek az ország minden pontjáról!
Helyszín: Rózsa park melletti parkoló

Ritkán látott keleti és nyugati autócsodák sereglenek Balatonszemesre a Bujtor István Filmfesztiválra, hogy ország-világ láthassa a letűnt korok megmaradt, gyönyörű mementóit. Moszkvicsok és Mercedesek, kabriók és limuzinok, amerikai és európai autók, sokat futott és alig járt járgányok, amikben közös, hogy mind makulátlan, mintha csak most jöttek volna a futószalagról, vagy léptek volna ki a 60-as, 70-es, 80-as évek filmjeiből. Élükön a Bujtor-filmek rendőr zsigulija, amelynek kékfénye rávilágít, hogy Hamis a baba!

 

18.00 AUTÓS FELVONULÁS – A veterán autócsodák konvojban vonulnak a filmfesztivál vörös szőnyegéhez. Helyszín: Balatonszemes, Kisfaludy utca, Szabadság utca

Veteránautós felvonulás a Kisfaludy utcában és a Szabadság utcában

Miután bárki megcsodálhatta kívül és belül a sok csillogó négykerekűt, a veteránautók egymásutánban indulnak a Bujtor István Filmfesztivál központi helyszínének bejáratához. A Latinovits Művelődési Ház előtti útszakaszon megállnak, mert itt indul a filmcsillagok és az alkotók vörös szőnyeges bevonulása A nagy csinnadratta keretében. A felvonulást fúvószenekar és Bujtor Balázs kíséri, rendőr Zsigulival.

 

18.30 A NAGY CSINADRATTAA Filmfesztivál megnyitó ünnepsége
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

Vörös szőnyeges felvonulás Bujtor Judittal, Bujtor Balázzsal, a zsűrivel, sztárvendégekkel és a filmfesztivál alkotóival, show.

Műsorvezető: Lutter Imre és Takács Bence

 

21.00 A Pogány Madonna – filmvetítés a film előtt rövid beszélgetés Bujtor Judittal és Bujtor Balázzsal.
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

 

A Pogány Madonna felbecsülhetetlen értékű ókori szobor. A gyönyörű műtárgyat ellopják a Tihanyi Apátság múzeumából. A nyomozást a kétbalkezes Kardos doktor (Kern András) vezeti. Segítségül maga mellé veszi a frissen lefokozott Ötvös Csöpit (Bujtor István). A Balatonon éppen vitorlásverseny zajlik.

Csöpi az indulók között van, de a nyomok is a külföldiekkel teli mezőnyhöz vezetnek. Kiterjedt ismeretségi körének hála a rettenthetetlen nyomozó végül felgöngyölíti az ügyet.
Forgatókönyvíró, rendező: Bujtor István, Mészáros Gyula
Dramaturg: Fakan Balázs
Főszerepben: Bujtor István, Kern András, Bánhidi László, Kállai Ferenc, Zenthe Ferenc

 

2022. augusztus 19. péntek

13.00-20.30 Versenyfilmek vetítési programjaVálogatott versenyfilmek nyilvános vetítése, pódiumbeszélgetések, közönségtalálkozók.
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

Válogatott filmek nyilvános vetítése, pódiumbeszélgetések, közönségtalálkozó, zsűri-konzultáció a Latinovits Művelődési Házban

Moderátor: Baranyi Lia és Takács Bence

 

19.30 Bujtor István emlékkiállítás megnyitó
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

Az Ötvös Csöpi-filmek legendás jeleneteit makettek formájában is megnézhetik a látogatók, de találkozhat a közönség egykori filmes mementókkal, kellékekkel, relikviákkal, középpontban a Pogány Madonna és a Hamis a baba eredeti szobrával, filmes kulisszafotókkal és a fesztivál történeti emlékeivel.

Közreműködik: Barkó Ágoston, Pál Gábor és Piroch Gábor

 

21.00 Az oroszlán ugrani készül – vetítés a film előtt rövid beszélgetés Piroch Gábor kaszkadőrrel
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

A James Bond paródiában Klauberg, az elmebeteg náci orvos a “Pestis XX” nevű baktériumfegyverrel rémisztgeti környezetét. A tömeggyilkos ampullákat Dubrovnik közelében egy ugró oroszlánra emlékeztető szikla barlangjában rejtette el. Egyetlen ampulláért száll harcba egy rendkívüli ügyességű magyar titkos ügynök és egy náci szervezet, melynek vezetője a szadista Helga, aki elraboltatja Klauberg lányát, hogy hozzájusson az ampullához. Menő Fej kiszabadítja a lányt, és bele is szeret.

Főszerepben: Bujtor István, Medveczky Ilona, Ajtay Andor, Psota Irén, Madaras József, Koós János, Szendrő József, Dajka Margit, Harkányi Endre. Írta és rendezte: Révész György

 

21.00 Szécsi Pál emlékkoncert Gergely Róberttel
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Van kedvük egy varázslatos, zenés időutazáshoz? A nagyérdemű jóvoltából országos sikerűvé avatott „Szereted-e még?” című Szécsi Pál-emlékkoncerten a fájóan fiatalon eltávozott ikon olyan legendássá nemesült slágerei kerülnek felidézésre Gergely Róbert révén, mint a „Csak egy tánc volt”, a „Violák”, az „Én édes Katinkám” „Karolina”, „Gedeon bácsi”, „Két összeillő ember” vagy a Szeretni bolondulásig”.

 

 

2022. augusztus 20., szombat

11.00 Megemlékezés Bujtor István sírjánál
Helyszín: Bujtor István és Latinovits Zoltán sírjánál – Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszki út 20.

A fesztivál versenyprogramjának filmes alkotói, az Ötvös Csöpi-filmek rajongói, a Latinovits Emlékmű Alapítvány, Balatonszemes Önkormányzata és a Magyar Versmondók Egyesülete közösen emlékezik a sírkertben Bujtor István végső nyughelyénél.

 

13.00-20.30 Versenyfilmek vetítési programja pódiumbeszélgetések, közönségtalálkozók
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

Moderátor: Baranyi Lia és Takács Bence

 

21.00 A három testőr Afrikában – vetítés a film előtt rövid beszélgetés egy meglepetés vendéggel
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

A három testőr Afrikában kutat a titokzatos, és természetesen gyönyörű Yvonne öccse után, aki egy sivatagi büntetőtáborban raboskodik. A kalandos út során nem csupán Yvonne öccsét találják meg, de egy szövevényes panamára is fény derül… Rejtő Jenő remekműve alapján.

Forgatókönyvíró, rendező: Bujtor István. Főszerepben: Koncz Gábor, Szilágyi István, Rátóti Zoltán és Stenczer Béla

Retro utcabál a zenepavilonnál
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

 

18.00 Röpülj, hajó! Molnár György verszenei koncertje
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Igazi gyerekkoncert kortárs és klasszikus magyar költők verseivel. A szerzemények között Varró Dániel, Lackfi János, Szabó T. Anna, Kiss Ottó, Tóth Krisztina, Somlyó Zoltán, Szép Ernő, Gábor Andor és Nadányi Zoltán versei. Az előadó Molnár György Kaleidoszkóp díjas verszenész.

 

18.30 Huzella Péter verszenei koncertje
Huzella Péter Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Huzella Péter Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész húsz évig zenélt a Kaláka zenekarban, majd szólópályára lépett, gyerekeknek szóló műsoraival járja az országot, világot. Sajátos hangulatú gyerekdalaival, minden csöppségnek belopja a szívébe magát és a dalait, de ugyanez igaz a felnőtteknek szóló versmegzenésítéseire is. Nincs olyan ember, akinek ne mozdulna meg a keze, lába Huzella Péter ritmusai hallatán. Gyakran szerepel a televízió képernyőjén és a rádióban, a magyar vidék és a Kárpát-medence mellett rendszeresen tart előadást Svédországban, Finnországban, Németországban és az Egyesült Államokban is.

Műsora, amelyben megzenésített klasszikus és kortárs versek szerepelnek, ajánlott minden korosztálynak, a legkisebbeknek és a nagyobbaknak egyaránt. Interaktív előadást tart, amely során a közönséget is aktívan a koncert részesévé teszi.

 

19.00 Lehetsz király!
Musicalslágerek és popkultúra fergeteg
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Közreműködik: Bánhidi Krisztián és Veres Tibor

Bánhidi Krisztián énekes, színész a nemzetközi eredményeket magáénak tudható ZIG Singersben kezdte pályafutását. A Hang‐Szín művészeti iskola vezető tanára, játszik a Móricz Zsigmond Színházban. Korábban az X‐Faktor versenyzőjeként a képernyőn is megmérette magát. Előadása a zene nemzetközi repertoárjára épül, musicalslágerek Veres Tibor virtuóz zongorakíséretével és a popdalok eredeti hangzásban.

 

19.45 Beugrom a nagybőgőbe! Operettslágerek
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Közreműködnek: Sárközi Edina és Bergovecz Dávid, a Pécsi Nemzeti Színház művészei

Az operett örökzöld slágerei egyrészt elandalítják, másrészt jókedvre derítik az emberek nemcsak a színházban, hanem a koncerteken is! A Bujtor István Filmfesztiválon egy felejthetetlen összeállítást láthatnak, hallhatnak a nézők a legnagyobb operett slágerekből, ünnepelt énekes színészek előadásában. Marica grófnő, Mágnás Miska, Csárdáskirálynő, Cigányszerelem, Bob herceg… felülmúlhatatlan darabok népszerű dalbetétei a színpadon!

 

20.15 Cory/HappyGang koncert
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.


A Happy Gang alapítója, Cory a több mint 20 éves nagy slágereket hozza színpadra, benne több filmzenével. Felcsendül a Kérek egy kulcsot a szívedhez, a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem, a Várj még, a New York-Rio-Tokio és megannyi sláger már újradolgozott változatban. A 90-es évek minőségi popzenéjét kedvelő közönség és az új hangzásvilág szerelmesei sem fognak csalódni.

 

 

21.00 Brass Vibe fúvós koncert
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Két trombita, egy harsona, egy tuba, egy szaxofon na és persze a dobfelszerelés. Hat hangszer, hat karakter. Ez a Brass Vibe. Az élet sodró lüktetésének, színes vibrálásának megjelenítése fúvós rezgéssel, ütős pergéssel. Az együttes tagjai sok éves baráti együtt zenélésen, szétszéledésen és újra összekerülésen túl találták meg közös útjukat és hozták létre a Brass Vibe formációt. Örömzene, életérzés és zenei hitvallás. Évszázados hangszerek és a legmodernebb mainstream slágerek találkozása.

21.30 Fergeteg party DJ Dominique-kal I.,benne DJ Thomx
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Egy újabb éjszaka a legnagyobb slágerekkel, egy óriási fergeteges házibuli, ahol garantáltan minden pillanatot imádni fogsz! Augusztus 20-án felcsavarjuk a szőnyeget, hogy 220 felett száguldjunk egy őrületesen nagy bulival egészen hajnalig! Ha valamiről, erről nem érdemes lemaradnod, mert ez itt a retro utcabál!

 

22.00 Szent István-napi lézer show
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.


A történelmi Magyarország és a magyar filmtörténet balatonszemesi vonatkozásai látványos lézershow formájában jelennek meg a fesztiválozók előtt.

 

22.15 Fergeteg party DJ Dominique-kal II.,benne Várkonyi Attila, Csiák László
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Egy újabb éjszaka a legnagyobb slágerekkel, egy óriási fergeteges házibuli, ahol garantáltan minden pillanatot imádni fogsz! Augusztus 20-án felcsavarjuk a szőnyeget, hogy 220 felett száguldjunk egy őrületesen nagy bulival egészen hajnalig! Ha valamiről, erről nem érdemes lemaradnod, mert ez itt a retro utcabál!

 

2022. augusztus 21., vasárnap

9.00-15.30 Filmes versenyprogrampódiumbeszélgetések, közönségtalálkozó, zsűri-konzultáció
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

Moderátor: Baranyi Lia és Takács Bence

 

15.00 Tervezd meg a filmedet! – applikáció bemutató
Helyszín: Balatonszemes – Zenepavilon, Kisfaludy u. 1.

Hollywoodi magyar fejlesztésű filmkészítő alkalmazás prezentáció

Hogyan dolgoznak a profi filmesek Hollywoodban? Mi kell egy jó film elkészítéséhez, hogy hatékonyan és pontosan megtervezzék a forgatásokat? A filmes alkotók és a filmes világ iránt érdeklődők egy hollywoodi magyar fejlesztésű applikációt is megismerhetnek:
a CinProCaS és a FilmProCaS filmtervező applikációk az ötlettől a film tervezésén keresztül a megvalósításig segítik a gyártás folyamatát, amit augusztus 21-én, a Bujtor-díjak átadása előtt a szakemberek helyben is bemutatnak, de a fejlesztők standja a fesztivál egésze alatt várja a látogatókat a Latinovits Művelődési Ház Bujtor-terme előtt!

 

 

17.00 Díjátadó Gála – Eredményhirdetés
Helyszín: Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes, Szabadság u. 1.

Egésznapos programok a fesztivál ideje alatt:

gyermek- és családi programok,
felfújható sportos játékok
Ötvös Csöpi ételkóstoló

Latinovits-kiállítás
Latinovits Emlékmúzeum

Bujtor István Emlékkiállítás

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva