likeBalaton.hu | 2021.11.17. 06:00
Elképesztő! Értékes kőszobrokat talált egy túrázó a balatonszentgyörgyi erdőben
A Zala folyótól délre, Balatonszentgyörgy területén találtak 5 darab szép templomi kőszobrot, amit kedden a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumba szállítottak. A műalkotásokat feltehetően elrejtette valaki.

Egyelőre még nem derült ki, hogyan került az erdőbe az öt kőszobor, és azt sem lehet tudni, hogy milyen korúak, vagy honnan származnak. Kedden a kaposvári Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy valaki felfedezte az értékes műtárgyakat. A fotók tanúsága szerint a talajjal, mohával borított kőalakokat nemrég tárhatták fel a föld alól.

Az erdőben találta a szobrokat egy lelkes erdőjáró Fotó: Facebook/Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Így számol be az eseményről a múzeum:

A Zala folyótól délre, Balatonszentgyörgy területén egy lelkes erdőjáró találta az elrejtett szobrokat. Az öt szobor a Marcali Rendőrkapitányság közreműködésével került be múzeumunkba, ahol a dokumentációt elkezdték kollégáink. A művek útja az erdőtől a múzeumig vezetett. Nyitott kérdésként feltehető, ki és miért rejtette el a szobrokat?

A bejegyzés szerint a rendőrök közreműködésével egyenesen a múzeumba vitték a talált műalkotásokat, és valószínűleg komoly nyomozásba kezdenek az esettel kapcsolatban.

 

Nyitókép: Facebook/Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva