likeBalaton.hu | 2021.09.07. 07:00
Idén a horgászat áll a Balatonszepezdi Falunap középpontjában
Hagyományteremtő falunappal indítja az őszt Balatonszepezd, a Balatonszepezdi ÖSC szervezésében az idei Falunap középpontjában a horgászat kultúrája és persze a halakkal kapcsolatos gasztronómia áll majd.

Az eddigi hagyományos rendezvények után az idei esztendőben a horgászat jegyében szerveznek Falunapot a település központi strandján 2021. szeptember 11-én. A programdömping már reggel 9:00-kor
elindul, itt a legkisebbek ismerkedhetnek meg a horgászat alapelveivel és persze az első gyakorlatokkal az első Gyermek Horgász Napközi keretében. Ezt követően

előadást hallhatnak az érdeklődők Balatoni Halmesék címmel Bodó Ivántól, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt tógazdasági vezetőjétől.

Fotó: Bodó Iván családi

Délután a kézműves foglalkozások mellett – lesz például hal origami – halászati eszközök mini kiállítása, hajó makett bemutató és környékbeli borászok várják az érdeklődőket.

A látogatók megismerkedhetnek majd a tradicionális balatoni halászati eszközökkel Csizmazia Marcell bemutatóval egybekötött előadásán.

A nap folyamán a gasztronómia is a halkultúráról szól majd. Egyebek mellett a vendégek

megkóstolhatják a fish and chips-et szepezdi módra, vagyis a paprikás lisztbe forgatott sült keszeget burgonyával,

emellett a Gesztenyevirág Nőegylet szervezésében dr. Hangodi László főmuzeológus tart előadást „Balatoni Barátok Asztalánál” – Középkori konyhakultúra a nyugati Balaton-felvidék kolostoraiban címmel.

Utána a Szepezdi Pacsirták hölgyei egy rövid színdarabbal lepik meg a közönséget. A napot a Mary Popkids együttes 20:00-kor kezdődő koncertje zárja majd.
A rendezvény főtámogatója az OTP Bank.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva