Krausz Andrea | 2020.11.08. 16:52
Itt az új szenzáció! Megdőlt a pontyrekord a Balatonon
Kifogták az eddigi legnagyobb pontyot a tóból. A horgász jó erőben lehetett, mert a hal 32,22 kg-ot nyom. Érdekesség, hogy Balatonszepezden sikerült pontyzsákba emelni, akárcsak a korábbi rekordot!

Úgy tűnik, hogy Balatonszepezd környékén laknak a legnagyobb pontyok, hiszen az eddigi csúcstartók is ezen a területen a fogták ki életük legnagyobb halát. 2019. május 25-én, hajnalban Gödry Zoltán Máté horgára akadt az a bizonyos 30,125 kg-os, 98 cm hosszú óriás, vagyis a korábbi rekord.

Most Németh Attila horgásznak sikerült ezt felülmúlnia. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. közösségi oldalán osztotta meg a nagy hírt.

Németh Attila horgász tartja a kezében a Szepezdnél kifogott tükörpontyot
Fotó: facebook/Balatoni Hal – hivatalos

 

Posted by Balatoni Hal on Sunday, November 8, 2020

 

„Horgásztársunk a középső medence északi partján, Balatonszepezden csalta horogvégre a képeken látható rekord pontyot. A gyönyörű tükrös pontos súlya 32,22 kg volt és két szem kagylós bojlit húzott el, amely duplán, 24 mm-es méretben volt felkínálva. A mérlegelésen jelen volt társaságunk halőr kollégája is. Gratulálunk!” – írták a facebookon.

A pontyok oldalprofilja, hátmagassága, uszonyainak elhelyezkedése, mind egyedien jellemző, ezért ilyen fotók is készülnek
Fotó: facebook/Balatoni Hal

 

A bojlis horgászok kötelesek bejelenteni a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársainak a 20 kg feletti fogásokat. Ilyenkor elvégzik a hivatalos mérlegelést, majd ezután visszaengedik a tóba a hatalmas halat, így mostantól bárki próbálkozhat a kifogásával.

Nyitókép: facebook/Balatoni Hal – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva