likeBalaton.hu | 2024.05.08. 10:00
Újra kifogták a Bütykös nevű balatoni óriáspontyot – most épp 33,5 kilogramm
2024. május 3-án 33,5 kilogrammos súllyal Balatonszepezden emelték partra a Bütykös becenevű tükörpontyot. Bütyköst az elmúlt évek során sokszor kifogták már a magyar tengerből. Természetesen ezúttal is visszaengedték.

A 33,5 kg súlyú Bütyköst Peter Kacmár szlovákiai horgász 2024. május 3-án 20 óra 30-kor terelte partra Balatonszepezden.

Bütykös korábban balatoni rekorder volt

Mint arról a likeBalaton.hu is beszámolt, ugyanezt a pontyot legutóbb 2023. november 5-én sikerült megfogni, akkor 34,35 kg-os tömeggel mérlegelték a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai. Egy ideig ez volt a hivatalos balatoni rekord.

(A X. IBCC versenyen 2024. április 24-én Balatonalmádiban, a káptalanfüredi strandon kifogott 35,625 kilogrammos tőponty a pillanatnyi abszolút balatoni rekord. Erről itt lehet olvasni.)

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. facebook oldalán azt írta, most, Bütykös kifogásakor nem voltak jelen a helyszínen munkatársaik, ugyanis a horgászrendben megadott telefonszámra nem érkezett bejelentés a rekordközeli fogásról, pedig ezt a Behúzós horgászrend előírja.

Tisztázták Bütykös súlyát

„A horgász utólag, e-mailben tett eleget bejelentési kötelezettségének, így másnap kaptuk meg a halról készült fotókat, a fogás helyét és idejét, illetve a hal tömegét. Az egyéb internetes oldalakon a horgászhely bérbeadója által publikált 34,90 kg-os tömeg helyett, Peter 33,5 kg-os súlyt rögzített levelében. A fotókat visszanézve, vélhetően a szállásadó, aki először publikálta a fogást nem vonta le az úszómérlegelő súlyát.” – tájékoztatott a Balatoni Hal.

Nyitókép: Facebook/Balatoni Hal

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva