likeBalaton.hu | 2024.01.18. 14:00
Megújul Vászoly víziközműrendszere
Megújul Vászoly és Balatonszőlős-Pécsely víziközműrendszere.

A több mint 300 millió forintos beruházás biztonságosabbá teszi a térség vízellátását – mondta a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatóján az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára.
V. Németh Zsolt közölte, hogy országosan 4 milliárd forintot fordítanak új kutak létesítésére, valamint a meglévők kapacitásának növelésére.

– A változó fogyasztói szokások, az aszály, a lakosságszám növekedése elengedhetetlenné teszik a beruházásokat – fűzte hozzá.
V. Németh Zsolt beszélt arról is, hogy az elmúlt években lezajlott integrációs folyamat eredményeként mára az ország felén állami tulajdonú szolgáltatók adják az ivóvizet.
– Az év során mintegy 7,6 milliárd forintot fordítanak a hibaelhárítást szolgáló eszközökre, technikai fejlesztésre országos viszonylatban, ebből a forrásból 550 millió forint illeti a Bakonykarszt Zrt. vízszolgáltatót – tette hozzá.
Közölte azt is: az elmúlt évek támogatását megtöbbszörözik, így lehetővé válik a hálózat megújítása.
Kugler Gyula, a kutat üzemeltető Bakonykarszt Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: 2022-ben volt olyan nap, hogy 170 köbmétert fogyasztott a településcsoport, a jelenlegi kapacitása viszont csak száz köbméter.
A tervek szerint 2025-ben megvalósuló új kút nagyon jelentős előrelépést jelent majd a térség életében.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva