Szaniszló Hajnalka | 2021.07.19. 16:00
A Balaton Piknik idén Balatonvilágosra költözik – itt vannak a fellépők
Függőágyak, Balaton part és laza electro. A háromnapos minifesztivál az európai elektronikus zenei színtér legaktuálisabb produkcióit hozza el szeptemberben.

Két sikeres balatonboglári év és egy kimaradt 2020-as szezon után a balatonvilágosi Club Aligában, a BalatonPart szabadtéri, ősfás, boutique nyári buli- és kultúrhelyszínén tér vissza a Balaton Piknik. A rendezvény idén is vegyíti a napközbeni plédes-függőágyas lazulást a hozzá legjobban illő elektronikus zenékkel.

A Club Aliga területén kempingezni is lehet és önálló strand is vár

A Balaton Piknik programjai három napon át zajlanak. A fesztiválozókat a helyszín önálló, szeparált strandja is várja. A sátrazás mellett extra szálláshelyeken is rá lehet pihenni a következő napi programokra. A fesztivál honlapján hamarosan újabb szálláshelyek is elérhetőek lesznek, ahogyan a Budapestről induló transzferjáratok is megtekinthetőek.

Fellépők a Balaton Pikniken 2021-ben

Gioli & Assia napjaink egyik legfelkapottabb indie-, elektro-pop duója, akik néhány év alatt óriási népszerűségre tettek szert a Cercle-bulisorozatra hajazó, több milliós nézettségű videóiknak köszönhetően. Mostanra pedig már élő fellépésekkel, világszinten nyűgözik le az elektronikus zene lágyabb irányvonalát kedvelő közönséget.

Aki az ambient ihletésű, house-zal és electróval erősen fűszerezett technót szereti, annak nem ismeretlen a német producerzseni, Monolink. A berlini elektronikus zenei szcéna oszlopos tagjaként Steffen Linck (polgári név – a szerk.) korán felhagyott a klasszikus DJ szettekkel és létrehozta saját, vokálokkal és különböző instrumentális elemekkel tarkított live act-jét. Mindezért a relaxációs tripek elsőszámú beszállítójának tartják.

A szlovén DJ, Brina Knauss az egyik legizgalmasabb jelenség a nemzetközi feltörekvő DJ-k körében, hiszen alig hét év alatt vált ismertté hazájában és a nemzetközi közegben egyaránt. Brina hangnem alapján, különösen érzékeny füllel válogatja a zenéit. A szettjei elképesztően mély érzelmi töltettel és már-már transzcendentális atmoszférával rendelkeznek.

Fellép a Kollektiv Turmstrasse is, valamint megelevenedik a színpadon Christian Hilscher és Nico Plagemann különleges világa is, amely a masszív house-t és a szigorú techno-t ötvözi. Bizonyos előadók esetében nem túlzás a legendás jelző: a bécsi duó, Kruder & Dorfmeister évtizedek óta meghatározó alkotópáros a techno, a pop, a hiphop, a drum and bass, valamint a downtempo műfajaiban. Az újhullámos francia elektronikus zene elsőszámú képviselője a Hungry Music, illetve annak oszlopos tagja, Worakls. Háromévesen már zongorázott, a zenei konzervatórium után pedig elektronikus zene komponálásába kezdett. A legendás berlini Watergate klubban vett repülőrajtot néhány évvel ezelőtt az egyedülálló hangázású Gheist. Melodikus, eufórikus techno-house ötvözetet hívnak életre a színpadon.

Jan Blomqvist az elektronikus zene egyik leginnovatívabb alakja

Zenekarával évek óta rendszeres teltházas koncerteken lép fel hazánkban. Blomqvist titka minden bizonnyal az, hogy számaiban elképesztő egyediséggel keveri a techno alapjait a deep house finom elemeivel, valamint melankolikus pop dallamokkal, nem mellesleg pedig fantasztikusan is énekel a saját szerzeményeire.

 

A Balaton Piknik a MOL Nagyon Balaton programsorozat része. A Balaton legjobb programjait kilencedszer is összegyűjtő MOL Nagyon Balaton egyik legizgalmasabb dobásának ígérkezik a szeptemberi Balaton Piknik, ahol a Gömbkilátónál már kipróbált függőágyas, lazulós hangulat mellé az európai elektro szintér legaktuálisabb nevei váltogatják egymást a lejátszók mögött péntektől vasárnapig estig.

 

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva