likeBalaton.hu | 2021.09.10. 16:00
Maradandó egészségromlást okozott utasának az autópályán balesetező sofőr
Vádat emelt az ügyészség egy hatvanas éveiben járó férfival szemben, aki tavaly augusztusban tolatva okozott balesetet az M7-es autópályán.
A balesetet okozó sofőr ellen súlyos egészségromlást eredményező közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség. A vád szerint az elkövető 2020. augusztus 26-án hajnalban egy kisbusszal Siófok felől Budapest irányába szállított utasokat az M7-es autópályán, hogy Veszprémbe vigye őket. A sofőrnek ehhez a balatonvilágosi kihajtónál kellett volna letérnie a sztrádáról, ám azt figyelmetlenségből elvétette.
A vádlott a lehajtó után mintegy 300 méterrel megállt az autópálya műszaki sávjában, és – a KRESZ szabályait megszegve – hátramenetbe kezdett, miközben a buszt a külső forgalmi sávba kormányozta.
A kisbuszba egy 130 kilométer per órás sebességgel, szabályosan közlekedő személyautó ütközött, amelynek sofőrje nem számíthatott arra, hogy autópályán hátramenetet végző jármű közlekedik. A kisbuszt ráadásul az éjszakai látási viszonyok miatt ráadásul későn is észlelte. A balesetet szenvedő jármű mögött ugyanabban a sávban még egy személyautó haladt, melynek vezetője már észrevette a forgalmi akadályt, azt balról próbálta kikerülni, ám gépkocsijának hátsó részével így is az előtte lévő autónak, majd tovább haladva a belső szalagkorlátnak ütközött.

Fotó: Veszprémi Járási Ügyészség

A balesetben a kisbusz két utasa, valamint a busznak ütköző személygépkocsi vezetője nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett. A sérülések az egyik utasnál súlyos egészségromláshoz vezettek. Két másik utasnak, valamint a vádlottnak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.
Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására, a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt.
Forrás: ugyeszseg.hu
Nyitókép: Veszprémi Járási Ügyészség
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva