origo.hu | 2021.08.17. 13:50
Megvan a Petőfi Rádió és a 10 Nap Strand: Tábortűz tehetségkutatójának győztese
Fiatal tehetségeknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra a 10 Nap Strand Tábortűz helyszíne, amelynek hivatalos média- és névadó partnere idén is a Petőfi Rádió. A program házigazdája a Halott Pénz közkedvelt énekese, Járai Márk, aki a Petőfi Rádióval közösen döntött arról a szerencsésről, aki élőben vizsgázhat majd augusztus 20-án a nagyközönség előtt.

 

Nem mindennapi fellépési lehetőséget kaptak a magyar zenei élet ifjú reménységei: a 10 nap Strand rendezvényen a Petőfi Rádió hivatalos fesztiválhelyszínén, a Tábortűznél adhatják első STRAND-koncertjüket. A szervezők augusztus 13-ig várták a pályázatokat, de nem volt könnyű dolguk a választásnál, mivel rengeteg jelentkezés érkezett. Az M2 Petőfi TV, valamint a Petőfi Rádió Járai Márkkal, a Halott Pénz formáció énekesével közösen hoztak döntést arról, ki kaphatja meg az egyedülálló lehetőséget a bemutatkozásra.

Fotó: Koncz Márton - Rockstar Photographers/10 nap Strand hivatalos

Fotó: Koncz Márton – Rockstar Photographers/10 nap Strand hivatalos

Az alkalom túlzás nélkül nevezhető kihagyhatatlannak, hiszen a feltörekvő fiatal talentum olyan nagy nevekkel szerepelhet együtt a programban, mint Szakács Gergő, a Follow the Flow-ból, Ian O’Sullivan a Mongooz & the Magnetből, Szivák Zsolt a Cloud 9+-ból, Henri Gonzo a Fran Palermóból, Kama, a Mary PopKidsből, Bérczesi Robi a Hiperkarmából vagy akár a Carson Coma zenészei.

A Petőfi bemutatja: Tábortűz pályázat legjobbját augusztus 17-én, kedden jelentette be a Petőfi Rádió a Talpra Magyar című reggeli műsorában, amelyben Harsányi Levente és Biki ébresztették a szerencsés győztest.

A döntés alapján egy utcazenész, Oláh Marcell kap lehetőséget a bemutatkozásra a különleges atmoszférájú helyszínen. A program házigazdája, Járai Márk hozzátette, nem volt könnyű kiválasztani egyetlen nyertest, mivel sok kiváló pályázó akadt.

– Pont annyian jelentkeztek, hogy fejtörést okozzon a kiválasztás. A szívemre hallgattam, egy olyan utcazenészre adtam le a voksomat, aki a legnagyobb hatást gyakorolta rám. Még nem találkoztunk személyesen, majd meglátjuk, milyen lesz élőben a kémia. Az sem kizárt, hogy együtt is zenélünk majd. Gratulálok Oláh Marcellnek, aki augusztus 20-án kap lehetőséget a bemutatkozásra – mondta el a Petőfi Rádió műsorában Járai Márk, aki az adásban azt ígérte, élőben is meghallgatja majd Marcit a Tábortűz helyszínen. A kiválasztott éppen ezért már nagyon izgatott.

Fotó: Tábortűz Járai Márkkal a 10 nap Strand Fesztiválon Fotó: 10 nap Strand hivatalos/Bodorkós Máté

Tábortűz Járai Márkkal a 10 nap Strand Fesztiválon
Fotó: 10 nap Strand hivatalos/Bodorkós Máté

Oláh Marcell a mérnöki pálya helyett választotta az utcazenélést

– Úgy öt évvel ezelőtt kezdtem el az egyetem mellett utcazenélni. Mikor befejeztem, szerettem volna ezzel komolyabban is foglalkozni.

Más életforma ez, mint egy áltagos zenészé, nekem tulajdonképpen mindennap van fellépésem. Két fő helyszínen zenélek, a fővárosban és a Balaton-parton.

Budapesten mindenki siet munkába, ők csak egy-egy pillanatra tudnak becsatlakozni a Balatonon inkább a nyaralókat szórakoztatom. Épp egy ilyen balatonlellei utcazenélés kapcsán szólított le két lány, akik biztattak, hogy jelentkezzek a Tábortűz programra. Hazafele a vonaton be is adtam a jelentkezésemet. Reméltem, hogy sikerül, de nem gondoltam volna. Hihetetlen érzés – mondta el a műsorban a 30 éves Oláh Marcell, aki mindig is zenész szeretett volna lenni, bár közben élelmiszermérnök végzettséget is szerzett. Már elkészült egy új saját dala, amit majd a Petőfi Rádióban szeretne bemutatni a nagyközönségnek.

Forrás: Origo.hu
Nyitókép: 10 nap Strand hivatalos/Mudra László, Rockstar Photographers

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva