2018.12.20. 10:00
A csopaki Márga kapta a Sommelier Szövetség díját
Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely ötödik éve díjazza a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros éttermet, szakírót, valamint oktatót.

Vendéglátó kategóriában a Márga Bisztró nyerte el a Par Excellence díjat.

A csopaki Szent Donát Birtok étterme több mint tíz éve kínál vendégeinek komplett gasztronómiai élményt, szép kilátással a Balatonra. Az ételválaszték kialakításakor a régiós alapanyagokat részesítik előnyben, úgy, hogy a fogások jól harmonizáljanak boraikkal. Több rendezvényt tartanak azzal a céllal, hogy a környék kultúráját is népszerűsítsék – közölte a Masosz.

A Par Excellence díjban azok a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatos magas színvonalú tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra minőségének növeléséhez, különös tekintettel a bor- és italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű terjesztésére.

A Par Excellence díj egy plakett, amelyet a díjazottak ünnepélyes keretek között a jövő évi Magyar Sommelier Bajnokság döntőjén vesznek át.

Szakíró kategóriában Dékány Tibor, a Bor és Piac magazin szerkesztője, oktató kategóriában Sárkány Péter, termelő kategóriában a tokaji Holdvölgy Pincészet, kereskedő kategóriában pedig a Radovin lett díjazott.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva