veol.hu/Kovács Erika | 2020.08.25. 12:00
"A szépségre esküdtem" – Vészabó Noémi festményei Csopakon
A Magyar táj, magyar ecsettel című, különleges színvilágú festmény is látható Vészabó Noémi festőművész-író, a Magyar Alkotóművészeti Társaság és a Magyar Írókamara tagja legújabb kiállításán, amely Nyári balatoni tárlat címmel Csopakon, a Szomszéd Kertjében nyílt meg szerdán, amit szeptember 5-ig lehet megtekinteni.

— A festőművész álomlátó: ókori mondákat, legendákat idéző képei egyedi világba kalauzolják a nézőket. Több mint ötvenöt hazai egyéni kiállítás után Vészabó saját, és senkivel össze nem téveszthető stílust teremtett — emelte ki megnyitó beszédében Tóth Attila gasztro-művész.

(Fotó: Nagy Lajos/Napló)

Vészabó Noémi festőművész-író így fogalmazott:
— Visszanyúlok kicsit az emberiség őstörténetébe, és azt emelem át a mába, legendákkal övezve. Ennek oka az ars poeticám, mert én a szépségre esküdtem, és egész életemet a szépség szolgálatába kívánom helyezni. A legendák és a mítoszok olyan fokon élnek az emlékezetemben, hogy ezt, és a görög, egyiptomi, bizánci művészettörténet bölcsőjét meg kell mutatni másoknak is. Az emberek éhesek a szépre, jóra, szeretik a szépség minden formáját a művészet minden területén — érvelt a művész, aki alkotásaiban egyedi világot tár az érdeklődők elő.

(Fotó: Nagy Lajos/Napló)

A kérdésre, hogy miért Csopakon állít ki ezúttal, úgy mondta, meghívták a Szomszéd Kertjébe, és nagy örömmel ment.
— A Balaton már rég nem csak nyaralóhely, az emberek pedig igénylik a kulturális eseményeket. Egy művésznek öröm, hogy egyre több a kiállítótér, egyre több az olyan esemény, melyet különleges terekben rendeznek. A Szomszéd Kertje épp ilyen, nemcsak gasztronómiájával szeretne hódítani. A Balaton pedig az én életemben is különleges, hiszen képeim már másodjára szerepeltek sikerrel a Pintér Galéria balatonfüredi aukcióján — hangsúlyozta a festőművész.

(Fotó: Nagy Lajos/Napló)

A csopaki kiállítás szép mozzanatát adta, amikor a művész Dézsy Zoltánt, a férjét köszöntötte annak apropóján, hogy a rendező, szerkesztő-riporter, egyetemi oktató munkáját Balázs Béla-díjjal ismerte el a miniszter nemrég.

(Fotó: Nagy Lajos/Napló)

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva