sonline.hu | 2022.08.26. 09:00
A vízirendészek két SUP-ost mentettek ki a Balatonból
Megint akcióban voltak a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, tegnap két embert mentettek ki a viharból.

A vízirendőrök szerdán 17 órakor a Csopak előtti vízterületen, a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben — másodfokú viharjelzés idején — két sodródó SUP-ról kértek segítséget. Az egyenruhások a helyszínre siettek, ahol a két nő a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a szárazföldre, ezért mindkettőjüket partra vitték.

 

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt viharos, változékony időjárás nagyban kihat mindenki szervezetére, de főleg az idősebbekére. Ezért a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

Kiemelték: elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor már tilos fürödni, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni. Arra kérnek mindenkit, hogy legyen elővigyázatos, hogy megelőzze a bajt.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonilne.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva