A francia és nemzetközi szakemberekből álló zsűri második alkalommal ítélte oda a fődíjat a vászolyi sajtműhelynek. Reményik Kálmán tulajdonos, a sajt készítője lapunknak elmondta, a Balaton sajt tehéntejből készült félkemény sajt, az érlelés első két hetében naponta,
két hónapos koráig kétnaponta, aztán hetente kétszer kézzel forgatják a sajtgurigákat az érlelőben, és sós folyadékkal mossák a kérgét.
– Nagyon örülök a sikernek, hogy a világ országaiból érkező 1600 minta között ilyen kiváló eredményt értünk el – fogalmazott, majd hozzátette, a Balaton sajt négyszer nyert aranyérmet a Magyar Sajtmustrán, és hasonló minősítést kapott már a frankfurti versenyen is.
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
:
Forrás: veol.hu
Nyitókép: