Góz Lilla | 2023.07.01. 10:00
Márián már elnyalhatjuk a sajtos-tejfölös lángost
Sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltjával különdíjat szerzett Pálfi Attila a Balaton fagyija versenyen.

A hűvös nyári időben is egymás után érkeztek a turisták a balatonmáriai Vitorlás fagyizóba. Eleinte furcsán néztek a sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagyira, de miután egy kis kanálnyi kóstolót kaptak, gyorsan megváltozott az arckifejezésük és kértek belőle egy újabb gombócot.

Fotó: Kovács Tibor/sonline.hu

– Miután két kisgyermekünket lefektettük és végre volt időnk beszélgetni a feleségemmel, évődésből feltette azt a kérdést, hogy vajon lángosból tudok-e fagyit készíteni? Én pedig azonnal rávágtam, hogy igen – mesélte a különleges fagyi megszületésének történetét Pálfi Attila. Hozzátette: a közelben lévő büfés süti neki a lángost, a közepét kitöri, összeaprítja és rétegenként kerül a fagyiba, a vastagabb széleit pedig kifagyasztja egy fehér alapban, ami nem más, mint sztracsatella fagylalt csoki nélkül. Kerül bele trappista sajt és tejföl is.

– Aki egyszer megkóstolta, az utána is szívesen fogyasztja. A visszajelzések alapján tízből nyolc vásárlónknak biztosan ízlik – jegyezte meg Pálfi Attila, aki tizenöt éves kora óta készít fagylaltokat.
Eleinte a családi fagyizóban dolgozott, majd három szezonban Hévízen készített fagyit, tavaly óta pedig feleségével saját vállalkozását viszi.

– Huszonnyolcféle fagyink van a pultban, legalább öt ebből mindenmentes, erre ugyanis egyre nagyobb az igény – mondta el a fagylaltkészítő, aki heteket dolgozott azon, hogy elkészítsen egy allergéntáblázatot.

– A nyaraláshoz hozzátartozik a fagylalt is – mondta. – Hűvös időben a kávés a sláger, a kánikulában pedig a gyümölcsös. Utóbbiból nálunk a citrusos fagyi a legnépszerűbb.

Pálfi Attila 2019-ben Rómában Európa legjobb tizennégy 30 év alatti fagylaltkészítője közé került. Az akkor debütált kesudiós-datolyás fagylaltja azóta sem maradhat ki a repertoárból. – Egyre kelendőbbek a sós fagylaltok, igazából mindegyikbe teszek, csak nem mindegyikből érezhető ki – mondta el a fagylaltkészítő.

Pálfi Attila csokoládéfagyival zár minden napot

Pálfi Attila azt mondja: számára az a legnagyobb elismerés, amikor vendégei mosolyogva és elégedetten távoznak.

– Az eredeti, jó minőségű termék mellett sok múlik azon, hogy milyenek a körülmények, a higiénia és a dolgozók – mondta. – Tavaly mind a hat alkalmazottunkkal megbeszéltem, hogy szeretném 30 százalékkal növelni az idei árbevételt és megemeltem a fizetésüket ennyivel. Együtt dolgozunk azért, hogy megvalósítsuk a kitűzött célt – mondta el Pálfi Attila, aki szinte minden nap csokoládéfagyival a kezében ballag hazafelé.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Kovács Tibor

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva