veol.hu/Kovács Erika | 2020.12.06. 17:00
Bensőséges adventi fények a csopaki Csonkatoronynál
Káprázatosak az ünnepi fények és díszek Csopakon, a Csonkatoronynál, amelyek advent első vasárnapjától idén is ragyognak.

Nem véletlen, hogy sokan kimondottan emiatt keresik fel a falut ilyenkor. A fény kompozíció, az ízléssel és igényesen megvilágított növények leírhatatlanul szépek, mindez a település egyik idegenforgalmi látványosságának számít. Lenyűgöző a torony körüli fényzuhatag, amit már távolról is lehet látni.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Sokan sétáltak a téren gyertyagyújtáskor, advent első vasárnapján, és a látványban. Az idei várakozás hangulatát Ambrus Tibor polgármester érzékletesen így foglalta össze:

–Nehéz szavakat találni arra, hogy minek is nevezzük a mostani napokat: kényszerű bezárásnak, vagy bensőséges várakozásnak? Advent első napja, a koronavírus járvány kellős közepén köszöntött ránk, amikor korlátozások között éljük mindennapjainkat, és így várjuk az ünnepet is.

 

– Szívből kívánom, hogy minél többen meglássák ebben a helyzetben a lehetőséget, az advent valódi átélésére, a bensőséges, csendes várakozás megtapasztalására, a fény és a remény megszületésére. Mindenki vigyázzon magára, a családjára, a barátaikra, vigyázzunk egymásra! – fogalmazott közösségi oldalán, ugyanis idén a tér csendes volt, a járvány miatt elmaradt a szokásos ünnepi műsor.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva