2019.09.01. 11:00
Hevesi Krisztina a tartós párkapcsolat titkait is elárulta csopaki közönségének
Hevesi Krisztina szexuálpszichológus két előadást is tartott a Plul-malomnál. A gyönyörű környezetben, szép számú közönség előtt több kérdésre is választ kaptak az érdeklődők.

A monogámia a párkapcsolatok legnagyobb próbatétele, s talán emberi létünk egyik legnehezebb kihívása. Egy szerető felbukkanása tönkre tudja tenni a legjobb házasságot, azonban meg tudja menteni a legrosszabbat is. A megcsalás a vészharang arra nézve, hogy a kapcsolatban elakadás van, valami nem működik, hírzárlat állt be. Mai in­gergazdag világunk amúgy sem kedvez a párkapcsolatoknak.

Fogyasztói szemléletre buzdít: ha valami elromlott, dobd el, ne bíbelődj a megjavításával, úgyis jön a következő! Ebbe a rohanásba azonban mi is belefásulhatunk, előbb-utóbb kiéghetünk.

– A tartós viszonyok próbatételeivel való megküzdésről ráadásul gyermekként sem hallunk. Ahol a mesék véget érnek, ott kezdődik a házasság. Mi a tartós kapcsolat titka, ami emberi természetünk sajátosságaira épít, emellett segít kivédeni azt, hogy illúziók rabolják el a boldogságunkat? Rengeteg olyan kommunikációs félreértés van a nemek között, amit szellemesen úgy fogalmaztak meg, hogy a nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról valók. De amennyiben nem is tekintjük egymást ennyire más bolygóról származónak, akkor is nehezíti a megértést az eltérő családi háttér és még számos más pszichés tényező – kezdi Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, akinek nagyon sok követője van a közösségi hálón, többen fordulnak hozzá online is problémájukkal, igyekszik mindezeket megválaszolni, amennyiben ideje engedi. Az előadó kedvességével, jó humorával hamar megnyerte a közönséget.

Második előadásán a párkapcsolatok működéséről, női és férfi-gondolkodásmódról mesélt a résztvevőknek Hevesi Krisztina szexuálpszichológus. Szó esett a kapcsolatok életszakaszairól és azokról a praktikákról is, melyek a tűz ébren tartásában segíthetnek a mindennapok során. Majd folytatta, hogy az erotika humán kiváltság, lélek kell hozzá. Érzelmek, gondolatok, emlékek, vágyak. Mind­annyian vágyunk a vágy tárgyának szerepére, de vajon miképp alakul ki ez a fajta „jelölés”, amely a szerelem, a vonzalom alapját képezi? Mi az alapja a vágynak, a szexuális étvágynak, s hogyan ragadható meg a kifejezés, szexepil? Minek köszönhető a viszonyiszony, az intimitástól való félelem, s mi az, ami egyben le is rombolja a szenvedélyt?

Mindezekre a kérdésekre is választ kaptak a nézők, akik örömmel vették a közös fotózkodást, a könyvdedikációkat.
Az előadás az Egészséges Csopakért program keretében valósult meg.

 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva