2018.07.31. 20:00
Jótékony célú árverés a Csopaki Művésztelepen
Huszonegyedik alkalommal szervezte meg a Csopaki Művésztelep azt a tábort, melyre idén harmincnyolc gyerek jelentkezett, az ország számos pontjáról.

Ez egy fantasztikus, fiatal kreatív közösség folyamatosan bővülő tábora, ami minden művésszé váló diák előtt nyitva áll. Most sem volt ez másképp.

A fiatalok tíz napig dolgozhattak és tanulhattak együtt nyitott és híres művészekkel, egy olyan progresszív közegben, ahol mindenkinek a saját személyiségére voltak kíváncsiak. A tehetséges fiataloknak szóló művészeti tábor a rajz, festés, számítógépes grafika, divattervezés, építészet, képregény, fotó- és filmművészet szerelmeseit várta idén is.

A Csopaki Művésztelep egyúttal nagyszerű kikapcsolódásnak és a közösségteremtés tökéletes színhelyének ígérkezett, ahol a fiatalok nem csak a szakmai fogásokat és a példakép értékű előadókat, hanem egymást is megismerhették. A tábort a Baska család vezeti.

–Ezt a tábort szüleim Baska József és Rényi Katalin festőművészek hozták létre. Célunk, testvéremmel Barbarával az, hogy a hagyományokat megőrizzük, és azt a fiataloknak tovább adjuk. A művészet találkozása, a szórakozással az egyik legszebb balatoni faluban. Ez adja a tábor különleges hangulatát. A csopaki alkotótábornak nemcsak manuális ismeretszerzés a célja, hanem szakmai, művészeti, művészettörténeti előadások, vetítések, videó anyagok segítik az általános kulturális és vizuális feltöltődést – nyilatkozta lapunknak Baska Balázs reklámgrafikus, filmrendező.

Az átlagkorosztály 20 év körüli, sokan kezdőnek mondták magukat, de ez már az első napokban kiderült, hogy nem fedi a valóságot, hiszen roppant tehetséges fiatalok, akik éjt-nappallá téve tevékenykedtek. Mindezt pedig szó szerint kell érteni, hiszen voltak olyanok, akik hajnali kettő órakor még festettek, rajzoltak az Üdülőfalu és Kempingben.

Persze a szervezők gondoltak arra is, hogy a kellemest a hasznossal összekötik. Éppen ezért az önkormányzat jóvoltából minden nap lemehettek a strandra a fiatalok, megnézték Csopak és Tihany nevezetességeit, de voltak a veszprémi állatkertben is.

Tavaly egy jótékony célú kiállítást szerveztek a növendékek alkotásaiból, a bevételt pedig a Csonkatorony harangjaira ajánlották fel. Idén csatlakoztak a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet iskolakezdő akciójához, melyet rászoruló gyerekek javára indítottak el. A július 30-án hétfőn, 16 órakor, a Csopak Galériában kezdődő kiállításon részt vesz Wolf Kati énekesnő is, aki az egész árverést levezeti.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva