likeBalaton.hu | 2021.07.23. 12:00
Kortárs kertmozi és kulturális találkozópont nyílik Csopakon
2021 augusztusban új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton parton. A Pont Csopak kertmozi nem csupán egy vetítési helyszín, hanem egy találkozópont a kultúrára és kikapcsolódásra nyitott közönség számára. Egy művészeti és szórakoztató központ csopaki és környékbeli lakosoknak, az itt nyaralóknak és a szórakoztató programokra éhes idelátogatóknak.

A Csopak Üdülőfalu hátsó területén lévő Pont Csopakban, valamint a Csopak Kertmoziban megrendezett pop-up rendezvényekkel a szervezők ízelítőt és kedvcsinálót szeretnének nyújtani, mert a jövőben is szeretnének rendszeresen hasonló programokkal előrukkolni.

A nyitóhétvégén az Oscar-díjas Még egy kört mindenkinek című dán filmet és a világ nagy fesztiváljain sikert arató izgalmas dokumentumfilmet, a Maiden-t láthatják a nézők. Augusztus második hétvégéjén pedig egy magyar és egy amerikai dokumentumfilmet vetítenek.

A cél egy olyan szabadtéri központ kialakítása, ahol minden esemény egy kulturális és közösségi élmény.

A vetítések sohasem önmagukban állnak: beszélgetések, koncertek, előadások, felolvasás, piac, borkostoló, képzőművészeti programok, közös alkotó tevékenységek kísérik őket, és együtt nyújtanak igényes szórakozást, közösségi élményt és kulturális mélységet, hogy akik eljönnek és részt vesznek egy eseményen maradandót kapjanak, amit hosszú ideig magukkal vihetnek és később lelkesen emlegethetnek.

A Pont Csopak szervezői tavaly Kaleidocs néven indítottak hibrid vetítés-sorozatot, és a kulturális élet számos területén rendelkeznek tapasztalatokkal. Balogh Rita a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) egyik alapítója, valamint dokumentumfilmes producer, Fränk Barbara pedig televíziós műsorkészítő és független tartalomgyártó producerként tevékenykedik.

Nyitókép: Pont Csopak hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva