Caravaggio éjszakája: Konyhakör exkluzív vacsora és Caravaggio árnyéka filmvetítés
Helyszín Csopak, Kisfaludy utca
Időpont

Foglalj helyet Caravaggio vacsoraasztalánál

Kóstold meg a festőművész által inspirált fine dining installációt, amivel a Konyhakör csapata készül évadzáró programjára. Utána pedig nézd meg – a legnagyobb olasz és francia sztárokat felvonultató – Caravaggio árnyéka című kosztümös filmet a Plul Malom kertjében.

Program:

18:00 – Konyhakör vacsora-installáció: Caravaggio asztala

20:00 – Filmvetítés: Caravaggio árnyéka (olasz-francia életrajzi film, 120 perc, 2023)

Caravaggio asztala:

A vacsorával Caravaggio manierizmusának állítunk emlékasztalt olyan ételekkel és azok megjelenítési formájával, melyek a 16. századi stílustörténeti korszakra jellemzőek. Az festményszerűen installált asztalon a művész alkotásai által ihletett ételek és italok várják majd a vacsoravendégeket: csülök dinnyével, sült kacsa és bébipulyka, egészben sült burgonya, sült körte és zeller, sajt és gránátalma, gyümölcstál, kalács és vaj.

Caravaggio árnyéka:

Caravaggio (1571-1610) korának lázadó művésze volt, akinek az élete és a hatalommal való küzdelme mozivászonra termett. A barokk festő hadban állt a konvenciókkal. Műveivel és szexuális szabadosságával megbotránkoztatta az akkori közvéleményt és a nagy hatalmú katolikus egyházat egyaránt. Caravaggio vallási tematikájú képein pátosz helyett a realizmus köszönt vissza, ráadásul modellnek előszeretettel hívta az utcák lenézett embereit, péaldául csavargókat, tolvajokat és prostituáltakat, akiknek a jogaiért a hatalmasságokkal szemben is kiállt. Ez a nagyszabású történelmi film Caravaggio életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a festőnek el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurense meggyilkolásának vádjával. Caravaggio a pápához fordul kegyelemért, aki elrendeli, hogy a vatikáni titkosszolgálat Árnyékként emlegetett nyomozója derítse fel, a botrányos életű művész megérdemli-e az amnesztiát.

Rendezte: Michele Placido

Főszereplők: Riccardo Scamarcio, Louis Garrel, Isabelle Huppert, Micaela Ramazzotti

Árak:

Vacsora és kertmozi: 6.000 Ft

Az exkluzív gasztronómiai élmény limitáltan 10 fő számára készül, amire külön jegyet biztosítanak, amely tartalmazza a mozibelépőt is. (A vacsorára egyszerre maximum 2 jegy váltható.)

Csak a filmvetítés: 1.800 Ft

A vetítésre külön elérhetőek jegyek online és a helyszínen is.

Helyszín: 8229 Csopak, Kisfaludy u. 16. (Plul Malom)

Parkolás: Csonkatorony

Kutyabarát rendezvény.

A programsorozat közönségszervezése a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre. Támogató a Nemzeti Filmintézet és a Berill Kft.

 

 

Nyitókép: Plul Malom

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva