Pont Csopak
Helyszín Csopak, Kisfaludy utca
Időpont
A Berlini Filmfesztivál közönségsikere, a francia Petite Maman, egy anya és a lánya varázslatos kapcsolatáról, Magyarországon egyetlen alkalommal a Pont Csopak szabadtéri vetítésén lesz látható július 23-án.

A Pont Csopak idei programsorozatának harmadik eseményén a női szerepek és az anyaság kerül a fókuszba: délután Pető Kata és Porogi Ádám interaktív meseelőadásával, este pedig egy Arany Medve-jelölt francia film magyarországi premerjével, finom falatokkal és helyi borokkal várunk benneteket – egy működő vízimalom kertjében, a Balaton északi partjának szívében.

 

Céline Sciamma rendező kultfilmje a mágikus realizmus elemeivel mesél a gyermekkor varázslatáról, a felnövés nehézségeiről és a szülői szerepekről. A filmet imádták a kritkikusok: a 2021-es Berlinálén Arany Medve díjra jelölték, és felkerült többek között a Hollywoood Reporter, a Guardian, A New York Times és a BBC év legjobb filmjeit összesítő listájára is. A vadregényes környezetben játszódó filmet ezúttal egy különleges, a film hangulatához illő helyszínen, egy működő vízimalom kertjében láthatják a nézők.

A július 23-i eseményen a női szerepek és anyaság lesz a központi téma. Ahogyan a Pont Csopak korábbi eseményein, úgy itt is több ehhez kapcsolódó, különleges programot szerveznek a Plul Malom kertjében. Napközben Gáldi-Vinkó Andrea fotóművész ‘Nem megszűntem, csak most valahogy nem vagyok’ című installációját nézhetik meg, amely hol vicces, hol megható, hol megrázó, hol naturalisztikus módon mutatja be az anyaság kezdeti időszakát. A gyerekeket pedig a Dániel András mesekönyvéből készült, ‘Mit keresett Jakab az ágy alatt?’ című interaktív előadással várják délután, a főszerepben Pető Katával és Porogi Ádámmal.

 

DÉLUTÁNI családi program:
17:00 – Vezetett túra a 700 éves csopaki malomban
17:30 – Mit keresett Jakab az ágy alatt? – Pető Kata és Porogi Ádám gyerekelőadása

 

ESTI program:
18:30 – Kiállításmegnyitó: Nem megszűntem, csak most valahogy nem vagyok – Gáldi Vinkó Andrea fotóművész installációja az anyaságról
21:00 – Hazai filmpremier: Anya kicsi lánya // Petite Maman
22:30 – Tematikus beszélgetés: Nők a művészetben

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva