Édesem, keserűm // Felsőörsi Fotóudvar 2022
Csendéletektől az ételfotózáson át a disznóvágásig – az idei Felsőörsi Fotóudvar szabadtéri és beltéri fotókiállításain bemutatott művek az étkezés és a fotográfia összefüggéseit vizsgálják

A 10 napon át tartó beszélgetések, tárlatvezetések, irodalmi programok és filmvetítések is e téma köré szerveződnek.

Az eseménysorozatot Mautner Zsófia nyitja meg.

Hemző Károly ételfotói és csendéletei kapcsán Lajos Mari és Szarka Klára mutatja be a páros legendás szakácskönyvsorozatának háttértörténetét.

Egy nap a Balatoné, ahol a legfrissebb helyi művészeti kezdeményezések mellett két Hemző Károly-díjas alkotó, Bielik István és Pályi Zsófia beszél saját művei nyomán a szabadidő témájáról, a balatoni nyaralások rendszerváltás
előtti történetéről pedig Forgács Péter elbeszéléséből lehet tájékozódni.

 

Fotó: Pályi Zsófia

Az irodalom és a gasztronómia határterületén Cserna-Szabó András és Darida Benedek kalauzolja a Fotóudvarba érkezőket. Szabó Eszter Ágnes és Kocsi Olga különleges ételperformansza vezeti be a Capa Központ csoportos kortárs fotókiállítása, a CAPAZINE LET’S EAT anyagát, amelynek középpontjában a húslevestől a rántott húson
át a kolbászig terjedő skálán szereplő ételek közösségteremtő ereje áll.
A programot a Robert Capa életművét tárgyaló beszélgetések, filmvetítések mellett a nagy sikerű Pillanatképek Robert Capa életéből című zenés felolvasószínházi est zárja – a világhírű fotóriporter szerepében Adorjáni Bálint, közreműködik Szőke Barna és Boros Levente (The Qualitons).

 

A Felsőörsi Fotóudvar teljes programja 25 kortárs magyar fotográfus,
alkotó és szakember közreműködésével valósul meg.
Együttműködő partner: Garten Balaton és Felsőörs Község
Önkormányzata, CAPAZINE LET’S EAT alkotók.
Kurátor: Mucsi Emese
Helyszín: 8227 Felsőörs, Civil Ház, Szabadság tér 5.
Nyitvatartás: 2022. augusztus 5–14., 17:00–22:00

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva