sonline.hu | 2020.06.26. 19:00
A hétvégén pótolják a hajós majálist Fonyód és Badacsony között
Évtizedek óta több ezer embernek az jelenti a nyári szezon kezdetét, hogy május elsején áthajózik egy kirándulásra, borozásra Badacsonyba. A karantén után, ezen a hétvégén lehet bepótolni az élményt.

Már szinte hagyomány lett a május elsejei borozással egybekötött hajókázás Fonyódról Badacsonyba. Az idei évben a közkedvelt majálisi eseményt keresztülhúzta a koronavírus járvány, a hétvégén azonban pótmajálisra várják a vendégeket a települések.

Hajójáratok sem indultak, s a turistákat is arra kérte a hajózási társaság, a fonyódi és a badacsonyi önkormányzat, hogy ne jöjjenek a baj elkerülése érdekében.
Most azonban egyeztetett Krisztin László, Badacsonytomaj és Hidvégi József, Fonyód polgármestere, amely eredményeképp „pótmajálisra” várják a turistákat hétvégén.

Az északi parton június 27-i hétvégére Badacsonytomajban az éttermek és borászatok is felkészültek a vendégek fogadására, de a Szigligeti vár és a Folly Arborétum is kinyit.
Fonyódon külön program nem lesz, de az óriáskerék már forog, az éttermek is nyitva várják a városba érkezőket. S meglepetésre számíthatnak a kikötőbe érkezők.
A közlekedést a Balatoni Hajózási Zrt. oldja meg, amelynek járatai ezen a hétvégén gyakrabban közlekednek Fonyód és Badacsony között.

A járatok az alábbiak szerint fognak indulni a fent említett június 27-én (szombaton) és 28-án (vasárnap):
Fonyódról: 9.30; 11.00; 12.30; 14.00; 17.00; 18.30 órakor
Badacsonyból: 10.15; 11.45; 13.15; 16.15; 17.45; 19.15 órakor
Menetidő: 25-30 perc

Forrás: sonline.hu/Koszorús Rita

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva