likeBalaton.hu | 2021.10.07. 08:00
Balatoni kis falut díjaztak a Virágos Magyarország versenyen
A Balaton Kiemelt Üdülőkörzetéhez tartozó, népművészetéről és Csiszta Fürdőjéről ismert Buzsák nyerte a virágosítási verseny egyik fődíját.

Buzsák nyerte a kétezer lakosnál kisebb falvak kategóriáját. A parttól 15 km-re fekvő Somogy megyei település hímzéséről is híres, az asszonyok híven őrzik a kék-piros vagy fekete-piros fonallal varrt különböző motívumokat.

A néphagyományok mellett híres a falu Csisztapuszta nevű településrésze, ahol gyógyhatású termálvíz tör a felszínre. A termálfürdő ma már egész évben várja vendégeit.

Rendezett és virágos település a Somogy megyei Buzsák
Fotó: Facebook/Buzsák

A Virágos Magyarország versenyre beérkezett pályázatokat egy 120 fős, kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelte, akik szerint évről évre egyre színvonalasabb pályázatok érkeznek be. Sorra szépülnek meg a közterületek, és számos településen átgondolt, a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartó zöldfelület-fejlesztés zajlik.

A szakmai zsűri döntése alapján Nagykanizsa lett a legvirágosabb 30 ezer főnél népesebb város, míg a kisebb városok kategóriájának fődíját Veresegyház nyerte el. A 2000 lakosnál nagyobb falvak közül Etyeket választották meg a legjobbak, míg a 2000 fő alatti falvak kategóriájában Buzsák vitt el a fődíjat.

A zsűri összesen 49 díjat osztott ki.

Nyitókép: Facebook/Buzsák

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva