likeBalaton.hu | 2023.08.23. 18:00
Elérték a másfél milliós utasszámot a BAHART hajói
A BAHART kompjainak utasszáma elérte az 1 millió főt, a személyhajók utasforgalma pedig meghaladta a félmilliót. Az utóbbi hetek igazi nyári időjárásának is köszönhetően a kompok és személyhajók szinte folyamatosan teljes kapacitással közlekednek a Balatonon.

A múlt heti volt a BAHART számára az év eddigi legforgalmasabb hete. Augusztus 12-én, szombaton a kompok több mint 18 ezer utast és közel 5 ezer gépjárművet szállítottak. A személyhajózás csúcstartója július 27-e volt, ekkor közel 18 ezren utaztak a BAHART személyhajóin. Mindezeknek is köszönhetően a kompok forgalma augusztus harmadik hetében elérte az 1 millió főt, a személyhajók pedig több mint 500 ezer utast szállítottak ‒ meghaladva ezzel az előző évi forgalmukat. A vírushelyzet előtti időszakhoz, 2019-hez képest ebben az évben a kompokat összességében eddig 8%-kal választották többen, a személyhajókon pedig 6%-os az utasforgalom növekedése. Jelentősen nőtt a kerékpáros szállítások száma is: tavalyhoz képest a kompokon 8%-os bővülés mellett számuk meghaladja a 85 ezret, míg a személyhajókon eddig 21%-kal többen utaztak kerékpárral, mint tavaly ilyenkor.

Fotó: Krausz Andrea

 

Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója elmondta, a vállalat életében továbbra is kiemelt szerepet látnak el a főidényben indított programhajók. A gyerekprogramokat kínáló varázshajókat eddig 6 ezer vendég vette igénybe, a bulihajókon pedig több mint 15 ezren szórakoztak. Ráadásul a programhajók augusztus 27-ig a tavalyinál is több indulási időponttal vehetők igénybe. Az augusztus 20-ai hétvégén pedig a Balaton-parti tűzijátékokhoz igazítva plusz hajókat is indítanak. A vezérigazgató hozzátette, hogy az online jegyvásárlások száma közel 30%-kal nőtt 2022-höz képest. A személyhajókon közel 50 ezren előre, a jegy.bahart.hu oldalon vették meg jegyüket.

 

Az adatok szerint népszerűek a sétahajók is: a kikötők versenyében Siófok vezet, ahol mostanáig 24 ezer utas lépett fedélzetre. A „nyár fővárosát” Balatonfüred követi, közel 23 ezer utassal, míg Keszthelyről több mint 18 ezren indultak. A legnépszerűbbek pedig a naplemente sétahajók. A menetrendi hajózásban leglátogatottabb továbbra is a Siófok‒Balatonfüred–Tihany útvonal, erre 153 ezren váltottak jegyet, valamint a fonyód–badacsonyi, amelyen idáig 140 ezren utaztak.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás. bahart.hu
Nyitókép: bahart

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva