likeBalaton.hu | 2023.08.25. 16:00
Év végére elkészül a Balaton és Csisztafürdő közelében vezető kerékpárút
A Balatoni Bringakörútba Fonyódon becsatlakozó útvonalat bővítenek tovább a termálfürdő felé. A munka augusztus 20. után kezdődött meg, és év végére fejeződik be.

Készül a Fonyód-Csisztapuszta-Buzsák kerékpárút utolsó szakasza. A kerékpárút révén a Balaton-partiak még könnyebben eljuthatnak a csisztapusztai fürdőbe, de a Marcaliból közlekedők sokan most is erre ingáznak Fonyódra.

A déli szakaszon a megvalósuló beruházás költsége nettó 91 948 235,- Ft + ÁFA, amelyet kivitelezőként a Colas Út Zrt. bonyolít le – írja a fonyod.hu. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.

Buzsák és Fonyód közti kerékpárút három szakaszból áll: a déli szakasz az M7-s autópálya Csisztafürdő között, az északi szakasz az autópálya és a fonyódi Kupa vezér utca között, valamint a belterületi szakasz, amely félkörívben megkerüli Fonyódot.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere elmondta, Fonyód és Buzsák lakóinak több mint harminc éves álma, hogy megépüljön a településeket összekötő, mintegy öt kilométeres kerékpározható útszakasz.

– Volt egy nagy cél, hogy ez a kerékpárút összekapcsolódik a Balatoni Bringakörúttal. Nyilván a bringakörúttal nemcsak Fonyódnak és a bringásoknak, hanem a belső-somogyi településeknek is lehetőség nyílott arra, hogy kijöjjenek a Balatonra. A Balatonról pedig bejöjjenek és megnézzék a turisták a népi értékeket a néphagyományokat Buzsákon – emelte ki Kara Lajos, Buzsák polgármestere.

Nyitókép: Illusztráció/Nagy Mihály/Magyar Építők

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva