Turbéki Bernadett | 2021.08.12. 15:00
Feljöttek a víz alól, és dübörögnek Fonyódon a rockerek
Két évig szervezték, és most összejött. Öt napig, csaknem húsz banda dübörög Fonyódon. Olyan zenekarokat hívtak meg a szervezők, mint a Depresszió. a Karthago, a Moby Dick, vagy a Pokolgép.

Szerdán a Don Gatto után a Tankcsapda állt színpadra.

– Olyan érzésünk van így a vírushelyzet után, mint mikor feljövünk a víz alól és levegőt veszünk – mondta Sidlovics Gábor, az együttes gitárosa. – Izgultunk, hogy milyen lesz az újrakezdés. Tizennyolc koncerten túl vagyunk már, a harmadik bulin már azzal a megszokott rutinnal álltunk színpadra, amelyet korábban megszoktunk – tette hozzá. A Tankcsapda tavaly is koncertezett, amikor ötszáz fő volt a rendezvények részvételi határa.

Sidlovics Gábor szerint feljöttek a víz alól levegőért Fotó: Turbéki Bernadettt

– A legfontosabb az volt, hogy a közönséggel tartsuk a kapcsolatot. Online tehetségkutatót rendeztünk, és az elsők között streameltünk koncertet. Aktívak maradtunk – mondta a gitáros, aki szívesen jött el a RockBalaton rendezvényére.

A Tankcsapda a nyitó napon meghozta a közönséget Fotó: Turbéki Bernadett

– Most vagyunk itt először, de itt a helyünk, ugyanis imádjuk a fesztiválokat. Az pedig, hogy itt a Balaton, egy felől szomorúsággal tölt el, mert nem maradhatunk itt nyaralni, másfelől számos élményt hoz fel bennünk. Mi nem a kétezres években születtünk, mi még fóliába csomagolt rántotthúsos szendviccsel és Trabanttal, döcögtünk a Balatonra hamarosan már Komlón, Siófokon és Esztergomban lépünk fel – tette hozzá a zenész.

Egész Fonyód dübörög öt napon át Fotó: Turbéki Bernadett

– Fonyódon elértük a nyár csúcspontját, szálláshely sincs szabadon – mondta Posza Róbert, a Rockbalaton szervezője. – Két év munkája van ebben a néhány napban. Már az első napon sokan vannak, és ennek örülünk – tette hozzá.

Szálláshely nincs szabadon Fonyódon Fotó: Turbéki Bernadett

A RockBalaton rendezvényén széles kínálat mutatkozott rockergúnyákból, hogy ne csak belülről, hanem kívülről is messziről láthatóvá váljék, melyik zenei irányzathoz húz a szív.

Csak éppen Rock & Rollert nem lehet kapni… Fotó: Turbéki Bernadett

– Szeretem a Tankcsapdát régóta. Sokat hallgattam őket, most végre itt lehetünk, ami a hosszú bezártság után nagyon kellett már – mondta Tóth Boldizsár, aki éppen egy fekete pólót vásárolt a bulin, amelyen a legkülönfélébb korosztályok képviseltették magukat. Az „öreg” rockerek elhozták az egészen aprókat is.

 

Jól láttak és jól hallottak az apró rockerek is Fotó: Turbéki Bernadett

– Úgy gondoljuk, hogy ez az a kultúra, ami optimális a gyermekneveléshez. Otthon és az autóban is ezt a zenét hallják a gyerekek – mondta Papp Csanád, aki párjával és két egészen apró gyerkőccel érkezett a rendezvényre. A dübörgőbuli vasárnap estig tart…

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva