Turbéki Bernadett | 2021.08.09. 11:00
Három napig söröztek Fonyódon
Három napon át a söré volt a főszerep Fonyódon. A Balaton-parti településen úgy érezték, körbe veszik őket a többi helység boros rendezvényei, ezért színesítették a sörrel a programválasztási lehetőséget.

Elsősorban a prémium kategóriás külföldi söröké volt a főszerep péntektől-vasárnapig Fonyódon.

– Van itt minden. Csapolt sör, és dobozos is… – mondta Blantics Barnabás, aki szerint a hölgyek is előszeretettel fogyasztanak sört.

– A nők inkább az ízesített fajtákat kérik, mint például ezt a meggysört – mutatta Horváth Mónika a csap mögül.

A nők meggysört kérnek
Fotó:Turbéki Bernadett

– Nekem bármilyen sör jöhet, de leginkább a békésszentandrási kézműves söröket kedvelem – mondta Zsombor Attila. Akik hozzá hasonlóan a kézműves söröket keresték, kicsit csalódniuk kellett, mert a kocsmárosok idén csak a nagyobb cégek csapolni valóit hozták.

A Marsalkó családban mindenkinek más az ízlése Fotó: Turbéki Bernadett

– A „felső erjesztésű” söröket szeretem… én pedig inkább a száraz fehérborokat kedvelem – vágtak egymás szavába a Marsalkó család tagjai.

– Azt vettem észre, hogy az utóbbi időben megváltozott a fiatalok italfogyasztása. Mintha jobban el lennének látva anyagilag, így inkább röviditalokat rendelnek – mondta Szabó Zsolt, aki évtizedek óta borászkodik és kocsmárosként dolgozik, ám volt olyan idő, amikor sörreklám plakátján szerepelt-mutatta a fényképet telefonja képernyőjén, miközben buliból buliba csöppentek az érdeklődők, hiszen míg a színpadon koncerttel gondoskodtak a jó hangulatról, addig a mellette lévő placcon már a diszkóhoz szerelték össze a hangpultot a fonyódi kikötő melletti téren.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva