likeBalaton.hu | 2022.05.12. 08:00
Hosszútávon is indulhatunk a Fonyód-Badacsony átevezésen
Kajakkal, kenuval, sárkányhajóval, SUP-pal és egyéb evezős csónakkal is lehet nevezni a 2022. június 25-re meghirdetett Fonyód és Badacsony közötti Balaton-átevezésre.

Idén két táv közül is választhatnak az evezős sportok szerelmesei. A jól ismert, 10 kilométeres Fonyód–Badacsony–Fonyód táv mellett meglepetésként egy félmaratoni evezést is meghirdetnek a szervezők.

A Fonyód-Balatonfenyves-Fonyód-Badacsony-Fonyód távot valószínűleg a legfelkészültebbek választják, ugyanis itt már 21 kilométert kell teljesíteni.

Érdemes időben nevezni, ugyanis – a szervezők tájékoztatása szerint – a résztvevők számát 500 főben limitálták. Kedvezőtlen időjárás esetén június 26-án, vasárnap tartják az átevezést.

SUP-pal is lehet indulni a júniusi Fonyód-Badacsony közti átevezésen
Fotó: Varga György/MTI

Fonyód a vízi sportok barátja

Fonyódon nem csak Balaton-átevezés létezik. Rendszeresek a Keleti-Bozót vízfolyáson tartott csatornaevezések, amelyek különlegesek a maguk nemében. Mint Hidvégi József, Fonyód polgármestere elmondta, civilek heti rendszereséggel szerveznek evezéseket a településen.

A város a Kajak-Kenu Szövetség felhívására kajak-kenu pontot létesített,

és a versennyel ezt a szolgáltatást is szeretnék népszerűsíteni.

Fonyód valamennyi strandja nem csak családbarát, hanem vízisportbarát is. Híres a vitorlásélet, a Panoráma strand a Mozdulj Balaton programsorozat része, a SUP, a kajak-kenu, a sárkányhajó szerelmesei bármelyik partszakaszon hódolhatnak szenvedélyüknek.

Egy újabb távval bővül a teljesítménytúra
Fotó: MTI/Varga György

Augusztusban maratoni evezés lesz

A Balaton-átevezés kapcsán bejelentették, hogy Fonyódon idén először szerveznek szezonzáró evezős programot. Augusztus 21-én meghirdetik az I. Balaton-Maraton evezős túraversenyt, amely 45 kilométeren vezet végig a tó nyugati medencéjében.

Nyitókép: Fonyód Média – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva