Fábos Erika | 2020.09.19. 08:00
Katus Attila Fonyódligeten lábadozik, Mila és Nina teszi szebbé a napjait
Az aerobik világ-és Európa-bajnokot a nyáron focizás közben érte baleset. A sportoló egy egyedi életmódprogram kidolgozásán fáradozik, miközben gyógyul a bokája.

Katus Attila augusztus végén egy futballpálya avatásán játszott, amikor eltörött a szárkapocscsontja.

— Nagyon szeretem a focit, fiatal koromban a pécsi serdülő csapatban is játszottam. Amikor élsportoló lettem, éppen azért, hogy vigyázzak magamra, inkább feladtam ezt a mozgásformát – mondta KatusAttila. – Négy évvel ezelőtt a labdarúgó Európa-bajnokságra kiutazó szurkolói csapatban játszottam, amikor térdszalag szakadást szenvedtem. Akkor megint úgy döntöttem, soha többet foci, de újra elcsábultam. A Prémium Médiaválogatottal egy pályaavatóra hívtak bennünket Szakmárra, a csapatban pedig sok jó barátom van, úgyhogy vállaltam én is a játékot. Alaposan be is melegítettem, nehogy baj legyen, nagyon élveztem is a meccset, mégis megtörtént a baleset.

Itt még minden rendben volt, egy szép fejesgólnak örült Katus Attila, aztán egy sérülés elvette a kedvét
Fotó: Facebook/Katus Attila

 

A sérülés a bokaízületet is érintette, így meg kellett operálni. A sportember ugyan még fekvőbetegnek számít, képtelen egy helyben meglenni. Igyekszik addig is hasznosan tölteni az idejét amíg otthon, valamint a Balatonon lábadozik. Egy merőben új életmódrendszer kidolgozásán dolgozik.

A KATUSAKTÍV program, online lesz elérhető az érdeklődők számára. A program különlegessége a személyre szabott edzés- és étkezési rendszer, valamint az a szakmai mélység, ami egyébként nem jellemző az online életmódprogramok esetében.

— Régóta tervezem, hogy kidolgozok egy olyan online elérhető rendszert, amivel bárkinek segíteni tudok, akár a távolból is – mesélt tervéről a sportoló. – A műtét után pedig úgy döntöttem, hogy amint csak lehet, a Balatonnál regenerálódom. Fonyódligeten van a családi nyaralónk. Az a hely számomra mindig a feltöltődést jelentette. Ebben az időszakban pedig még több lehetőségem nyílt arra, hogy hamarabb befejezhessem a programnak a kidolgozását, így már október elején elindulhatok vele. Természetesen, amikor nem a sérüléssel bajlódom, inkább sportolok a Balcsin, de ez most egy kényszerű helyzet. Nagyon szeretek futni itt Fonyódon az Árpád parton, fantasztikus az új futópálya amit ott kialakítottak, és elképesztően sokat hozzátesz a mozgás élményéhez, hogy a Balaton egyik legszebb panorámájában lehet gyönyörködni közben, hiszen szemben éppen a Badacsony van. De átjárok Balatonboglárra edzőterembe is, és egyre szívesebben biciklizem, az is egy kedves mozgásforma lett a Balatonnál.

Sportolóként megtanulta tűrni a fizikai fájdalmakat, a töréssel is csak másnap ment orvoshoz. Még gyógyul, de már jobban van
Fotó: Facebook/ Katus Attila

 

A Balaton tehát régi szerelem, és az sem volt kérdés, hogy amikor a testvérével nyaralót kerestek, hol szeretnének legjobban nyári pihenőhelyet kialakítani.

— Egész fiatalkoromban ehhez a partszakaszhoz kötődtem – mondta Katus Attila. – A barátaim nagy részének Balatonlelle és Balatonfenyves között volt nyaralója,mert ezt volt a legközelebb Pécshez. Azóta is itt a déli parton érzem legjobban magamat. Ez egy családias közeg, egy szál papucsban és rövidnadrágban el vagyok egész nap. Ha süt a nap, fogom a matracot és órákat töltök a vízben. Az északi parton Tihanyt és Balatonfüredet szeretem, de inkább csak egy-egy napra, egy kirándulás erejéig. A kedvenc helyeim, itt Fonyódliget környékén vannak. Nagyon szeretek Bogláron és Lellén is strandolni. A kedvenc éttermem is ott van, a Kedvesem, csukott szemmel ennék meg bármit, amit csak elém tesznek, egy élmény náluk minden étkezés. Balatonbogláron a kilátóhoz is gyakran felmegyek, az is egy igazi pihentető hely. Ha pedig kicsit bűnözni vágyom, Siófokon a Plázsra megyek, van ott egy palacsintázó, aminek lehetetlen ellenállni, igaz nem is akarok. Ennyi úgy gondolom ritkán belefér.

A kellemes és hasznos időtöltés mellett persze a család a legnagyobb élmény Fonyódligeten. Mivel Katus Attila testvére még mindig Pécsen él, itt van lehetőségük úgy időt tölteni egymás társaságában, hogy egyikőjük sincs időhöz kötve.

— A két unokahúgommal szeretek legjobban itt lenni – mondta Katus Attila. – Mi alapvetően fiús család vagyunk, van két unokaöcsém is, nagyon jó velük lenni, de a kiscsajok ebben a korban fantasztikusak. Ez teljesen új élmény. Milának és Ninának egészen különlegesen jó energiáik vannak. Kedvesek, nyugisak, szeretik az egész családot, örülnek, ha mindenki ott van körülöttük és csodálatos figyelni, hogyan működik a kis logikájuk, hogyan nyílik a világ számukra, és közben milyen őszinte felismeréseik és gondolataik támadnak. Amikor ők is itt vannak Ligeten, egész más a hangulat a házban. Alig várom, hogy mankó nélkül tudjak szaladni utánuk…

Sziasztok! ? Nina is kedvet kapott a mankózáshoz. ? Figyuzzatok.?..@szilvasangi @tamaskatus #katusNina #katusMila…

Közzétette: Katus Attila – 2020. szeptember 13., vasárnap

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva