Góz Lilla/ Sonline.hu | 2020.07.27. 19:00
Keszegből készült lakoma Fonyódon
Egymás után úsztatták meg a forró olajban a paprikás lisztbe forgatott keszegeket szombaton délelőtt a Keszeg Napokon. A klasszikus recept mellett a halból bazsalikomos ízesítésű és sertészsírban sült is készült.

– Azt tapasztaljuk, hogy a helyiek és a nyaralók egyre nyitottabbak a halételek iránt, már nem csak a hekk a sláger, megnőtt a kereslet az édesvízi halak iránt – mondta el Fehér József , a Jocikonyha tulajdonosa. Hozzátette: még mindig dominál, hogy kevés szálka legyen benne, emiatt a szürke harcsát kedvelik a legjobban. A gyerekek is egyre többször kóstolják meg az édesvízi halakat, nem csak szüleik.

Fonyódon nem maradt el a halászlé és a harcsachips sem, amely mellé köretként fokhagymás, sajtos-tejfölös, mangalica szalonnás tócsnit kínáltak.

– Minden hétvégén tematikus programokkal készülünk, ezúttal a keszeg, legközelebb a harcsa lesz főszerepben – mondta el Posza Róbert, a Keszeg Napok főszervezője. Kiemelte: a keszegfélék évszázadokon keresztül kaphatók voltak vízparti büfékben, vásárokban, majd kissé kikerültek a hazai közönség fókuszából, néhány éve kezdett éledezni újra a népszerűsége. A gasztronómiai kínálat mellett koncertek is lettek volna, de a rossz idő miatt elmaradtak, ezeket a későbbiekben pótolják.

Forrás: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva