sonline.hu | 2022.01.12. 14:00
Levágott szarvasfejjel a kocsiban menekült az orvvadász
Filmbe illő üldözés után kapták el azt a férfit, aki illegálisan tartott lőfegyverekkel engedély nélkül is járt vadászni, majd az elejtett vadak húsát és trófeáját értékesítette.

Orvadászat és lőfegyverrel való visszaélés miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség két lengyeltóti férfi ellen. A vádirat szerint kerestkiegészítésként lopták a vadat a környező erdőkből. A férfiakat azzal vádolják, hogy engedély nélkül tartottak lőfegyvereket és lőszereket, valamint egyikük rendszeresen orvvadászott is azokkal.

A vádiratban az áll, hogy a büntetett előéletű vádlott annak ellenére tartott otthonában több lőfegyvert, hogy fegyvertartási engedélyét egy korábbi büntetőügy miatt visszavonták. A vadász szakképesítéssel rendelkező férfi jól ismerte Lengyeltóti környékét, vadászatokon kísérőként, hajtóként többször vett részt. A vádlott jövedelmét azzal egészítette ki, hogy az illegálisan tartott lőfegyverekkel engedély nélkül is járt vadászni, majd az elejtett vadak húsát és trófeáját értékesítette.

A terhelt 2021 januárjában egy 9 éves gímszarvas bikát lőtt le, de csak másnap keresett meg szomszédja társaságában, ekkor viszont már az állat húsa emberi fogyasztásra alkalmatlan volt. Így a szarvas trófeáját hozták csak el. A vádlottak a lopott trófeát nem szállították sokáig, mivel vadászok hajtottak autójuk után, ezért azt a kocsiból kidobták és elmenekültek.

A lopott trófeáról a képet a fonyódi rendőrök készítették

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

Nyitókép: illusztráció, pixabay

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva