likeBalaton.hu | 2021.07.27. 09:29
Megszólalt az apa és a vízimentő a Balatonba fulladt testvérpár tragédiájáról
A gyászoló család és a a kisebbik fiú újraélesztésével próbálkozó vízimentő nyilatkozott a szörnyű balesetről.

Két fiatal fiú, egy 13 és egy 17 éves gyerek fulladt a Balatonba vasárnap a Fonyódhoz tartozó Alsóbélatelep egyik szabadstrandján. A jászberényi gyerekek a szüleikkel és kisebb testvérükkel utaztak a tóhoz, a tragédia a családi nyaralás első napján történt. A szörnyű balesetről mesélt a kisebbik fiú újraélesztésével próbálkozó vízimentő és a gyászoló család.

A két fiú egy matracon úszott be a Balatonba vasárnap. Órákkal később kerültek elő, akkor már nem éltek. A Bors megtalálta azt a férfit, aki még a tóban megpróbálta a 13 éves fiút újraéleszteni. A férfi korábban amerikában dolgozott vízimentőként.

– Egy SUP-os fiatalember észrevett egy árván lebegő gumimatracot jóval a bóján túl. Sejtette, hogy ez csak bajt jelenthet, ezért elkezdte a tulajdonosát keresni. Hamarosan meg is találta azon a részen, ahol egy felnőttnek is az álláig ér a víz. A fiút felfektette a vízieszközre, majd segítségért kiáltott. Körülbelül tíz percig tartott, amíg sikerült a partra tolnom, legalább ennyi ideig küzdöttem a fiúért. Menet közben szívmasszázst alkalmaztam.

A srác akkor már halott lehetett. Amikor végre kiértünk, a fiú édesanyja szólt, hogy még a nagyobbik fia is bent van a tóban.

Négy csónakkal érkeztek a vízirendőrök és a mentősök. Még mentőhelikopter is a helyszínre jött, de már hiába – mondta a férfi.

Laky Zsuzsi és családja is a helyszínen voltak. A szépségkirálynő egyik ismerőse volt az a férfi, aki az újraélesztéssel próbálkozott.

Nagyon várták a családi nyaralást

A gyászoló apa elmondta, hogy ők hogyan élik meg a tragédiát. Elmondása szerint együtt mentek be a vízbe és a két fiú húgával vízipisztolyozott, majd kimentek a vízből. A két fiú ezalatt távolabb úszott a matraccal.

Fél óra telt el, amikor az apa észrevette, hogy egy ájult fiút hoznak ki a vízből. Akkor még nem tudta, hogy az ő fiáról van szó, de amikor meglátta a gyerek fürdőnadrágját, akkor már biztos volt benne, hogy az ő gyereke az.

Német fiatalok segítettek a vízbe fulladt fiún

Az apa elmondása szerint a külföldi fiatalok mindent megtettek azért, hogy megmentsék a kisfiút, s nagyon hálás nekik ezért. Az apa azt is elmondta, hogy mindkét fia tudott úszni és pici koruktól kezdve rendszeresen jártak velük nyaralni.

A fiúk rendszeresen ugráltak a mély vízbe

A gyászoló apa szerint felhevülhetett a testük, amikor beleugrottak a vízbe és megtörtént a tragédia, hiszen jó fizikumúak is voltak, s magabiztosan úsztak.

Mit tehetünk, hogy ne legyen tragédia a családi nyaralásból? A vízimentők elmondják a legfontosabb óvintézkedéseket.

A szülők a krematóriumban búcsúztak el a gyerekeiktől

Az apa elmondta, hogy a baleset napján az a három búja beljebb volt húzva, amely jelezte, hogy honnan mélyül a víz. A második gyerek halálát ő már a rendőrségen tudta meg, nem sokkal utána pedig már a krematóriumban voltak, hogy el tudjanak búcsúzni a két fiuktól.

A gyászoló család visszament a tragédia helyszínére, hogy mécseseket vigyenek a vízpartra.

A fiúk húga a partról nézte végig testvérei tragédiáját

A kislány még most is regeteget sír.

Mindkét fiú gyógyíthatatlan betegségben szenvedett

A nagyobbik nyitott gyomorszájjal született, emellett alig hallott és gyengén látó is volt. A kisebbik autoimmun betegséggel és lisztérzékenységgel küszködött.

 

Forrás: origo.hu
Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva