Fábos Erika | 2020.09.23. 10:00
Megtaláltuk hol árulják legolcsóbban az orvosi maszkot a Balatonnál
Ettől a héttől tovább szigorodtak a maszkhasználat előírásai. Már nemcsak a tömegközlekedési eszközökön, hanem az állomásokon, a várókban, jegypénztárakban, a peronon is kötelező, ahogy moziba, színházba és boltba sem lehet maszk nélkül menni.

A maszkgyártás szó szerint életmentő vállalkozás: a Tószeg Kft. ezzel biztosított munkát a pandémia után veszélybe került dolgozói számára és az is az életét mentheti meg vele, aki rendszeresen hordja.
– A COVID-19 okozta krízishelyzet szorgalmazta tevékenységi körünk bővítését, hogy továbbra is biztosítani tudjuk munkavállalóink számára a munkalehetőséget – mondta Kocsmár Klaudia ügyvezető. – Cégünk 2011 óta tevékenykedik Balatonboglár-Szőlőskislakon családi vállalkozásként. Fő profilunk a műanyag csomagolóeszköz gyártás. Műanyag flakonokat és kupakokat készítünk, mivel a pandémia miatt visszaesett valamelyest a kereslet, átgondoltuk, hogy a meglévő tudásunkat, hogyan lehetne hasznosítani, így jött az ötlet, hogy gyártsunk arcmaszkot.

Szőlőskislakon, ebben az üzemcsarnokban készülnek az orvostechnikai eszköznek minősített maszkok
Fotó: Tószeg Kft.

 

Terveztek, fejlesztettek, minősíttettek és már gyártják is a Goviral saját márkájú, 100 százalékban újrahasznosítható, három rétegű sebészeti arcmaszkokat, amik minősített orvostechnikai eszköznek számítanak.
– A maszkok külön minőségirányítás rendszer alapján kerülnek legyártásra kifejezetten erre a célra létrehozott üzemcsarnokban, mely teljesen pormentes – mondta Kocsmár Klaudia. – Amiben a mi termékünk egyedi, hogy teljesen újrahasznosítható, viselése komfortos az anyagválasztásra nagy figyelmet fordítottunk, különösen a szűrő réteg kiválasztása során. Folyadékkal bármikor bárhol letesztelhető, akár vizet tölthetünk belsejébe nem engedi át. Levegő viszont akadálytalanul áramlik rajta. Viselése után szelektív gyűjtőbe kell dobni. Szívügyünk a környezettudatosság, elképedve láttuk, mennyi egyszer használatos maszk végzi szanaszét az utcán, vagy a szemétben. Éppen ezért mindenképpen egy olyan anyagot kerestünk, ami újrahasznosítható és jövő hónaptól már ebből az anyagból készülnek nálunk gyermekmaszkok is.

Nemcsak Balatonboglárnak ajánlottak fel maszkot, Fonyód is kapott, és azt tervezik, hogy a Magyar Vöröskereszt is
Fotó: Tószeg Kft.

A cég kétezer maszkot adományozott Balatonboglár és ugyanennyit Fonyód városnak. A segítő Kezek Szociális és Házi Segítségnyújtó Alapítványnak, ezer és a Balatonlellei Mentőállomás részére kétezer darabot ajánlottak fel ingyen, de a Magyar Vöröskeresztet is támogatni szeretnék ilyen módon. A cég telephelyén pedig bárki meg is vásárolhatja a maszkokat 5, 10 és 50 darabos kiszerelésben. Az ötven darabos esetén egy maszk ára 89 forint, kisebb csomagolásban 98 forint a bruttó ár. Ennek a három-négyszereséért lehet kapni ,ilyen minőségű arcmaszkot a különböző drogériákban. Kocsmár Klaudia azt mondta, egyre többen vannak olyanok, akik összeírják mennyi maszkra van szükség egy lakóközösségben, munkahelyen vagy baráti társaságban és egyben beszerzik náluk a szükséges mennyiséget.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva