Bólyi Alexandra/MTI | 2018.07.01. 18:00
Több, mint 200 hajó indul
A szervezők a júliusi Balaton-átevezésen több mint kétszáz hajóra számítanak, melyre továbbra is lehet nevezni a világhálón.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a július 14-én sorra kerülő eseményen akár 600-700 indulóra, körülbelül 200-250 hajóra számít.

A Balaton-átevezést a 10,2 kilométeres Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon, rögzített hajókkal kialakított folyósón kell teljesíteniük az indulóknak. Minden kézi hajtású vízi járművel – például kajakokkal, kenukkal, SUP-okkal, tengeri kajakokkal, sárkányhajókkal – rajthoz lehet állni, a verseny végén kategóriánként és abszolútban is győztest hirdetnek majd.

„Sok-sok túraeseményt szervezünk, Tokajban, Ráckevén, Leányfalun egyre nagyobb mezőnyök jönnek össze, így megfogalmazódott bennünk az igény, hogy nyáron, a gyönyörű időben a Balatonnál is összehozzuk ezt a közeget. A fonyódiak korábban már megrendezték ezt az átevezést, amelyet tavaly a szövetségünk is felkarolt, mert így szélesebb körben is fel tudjuk hívni a figyelmet a vízi sportok szépségére. 2017-ben a kedvezőtlen időjárás miatt augusztusban és szeptemberben is el kellett halasztani az eseményt. Idén is a biztonság a legfontosabb, de miután az első időpontot ezúttal július közepére tűztük ki, így biztos nem kell újabb egy évvel halasztanunk ezt a fantasztikus hangulatú vízisport eseményt – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke.

„Szeretnénk, ha minél többen regisztrálnának a honlapon keresztül, hiszen aki ott nevez, annak tudunk ajándékcsomagot biztosítani – mondta Patyi Melinda, az egyik főszervező. – A verseny érdekessége, hogy a teljes átevezés fixen rögzített hajókkal kialakított folyóson zajlik, a biztonságot vitorlások, mentőmotorosok garantálják. A másik érdekesség, hogy több kategóriában hirdetünk győzteseket, a rajtot követő kétszáz méteren szintidőt mérünk és a hajó sebessége alapján kategorizáljuk be az egységeket.”

Várjuk a jelentkezéseket! Ne feledjétek: A lángos odaát van!

(Fotó: duol.hu)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva