Krausz Andrea | 2022.10.07. 08:00
Tök jó nap lesz szombaton Fonyódon
Töklámpások, tökös ételek és zenei események várják az érdeklődőket október 8-án a fonyódi Dísz téren. A Tök Jó Nap ezúttal is a családoknak kínál hangulatos őszi programot.

Idén is a tök jegyében zajlik az egynapos őszi fesztivál Fonyódon.

– Olyan családi programot állítottunk össze, amelyben minden korosztály talál magának elfoglaltságot – mondta a likeBalaton.hu-nak Miklós Mariann szervező.

Minden a tökről szól ezen a napon Fonyódon
Fotó: Krausz Andrea

Töklámpás kiállítás a Tök Jó Napon

– Tökfaragó versenyt idén nem hirdettünk, de előzetesen felhívást intéztünk az óvodások és az iskolások felé, hogy készítsenek töklámpásokat.

Ezeket a Dísz téren, egy kiállításon lehet majd látni.

A helyi vendéglátó egységek, valamint a Fonyód Konyha ehhez kötődő ételekkel várják a vendégeket. A Varázshangok játszótéren pedig a gyerekek választhatnak a legkülönbözőbb játékok és foglalkozások közül – emelte ki Miklós Mariann.

A hangulatos fonyódi őszi fesztiválon korábban már megcsodálhattuk a fantáziadús alkotásokat, melyek között tökfejeket, bolondos és vidám kompozíciókat, sünt, bálnát, baglyokat, oroszlánt, macskákat, házikót, istállót, hajót, csigát, és különböző rémisztő fejeket is lehet lehetett látni.

A fantáziának semmi sem szab határt a töklámpásokat illetően
Fotó: Krausz Andrea

 

Főznél egy jó tökös ételt? Itt megtalálod a receptet!

Vastag Csaba koncertezik

A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik, este pedig koncerttel és utcabállal zárul. – A Fonyódi Önkéntes Tűzoltózenekar megnyitójával indul a program, majd a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület bemutatója után egy interaktív gyermekkoncert várja a látogatókat Répa Retek Mogyoró címmel – mondta a szervező.

Később bemutatkozik a Fonyódi Betyárok Néptánc Egyesület, majd a színpadon köszöntik a Floorball U19-es női világbajnokság magyar résztvevőit. (A magyar Floorball utánpótlás-válogatottban rendszeresen helyet kapnak fonyódi játékosok.) Lesz még operettmuzsika, majd bulizenekar,

18 órától pedig Vastag Csaba kiszenekaros élő koncertjét hallgathatja a közönség.

19 órától „Az éjjel soha nem érhet véget” címmel utcabálra várják a táncoskedvű fesztiválozókat.

A gyerekeket többféle program várja Fonyódon
Fotó: Krausz Andrea

Nyitókép: Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva