Lapat Lili / sonline.hu | 2021.10.11. 14:00
Tök Jó Napjuk volt a fonyódiaknak
200 liter sütőtökkrém levest főztek, látványos tökfaragást rendeztek, szőlőt préseltek és kukoricát morzsoltak az érdeklődők Fonyódon.

Hétvégén az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Tök Jó Napon vehettek részt az érdeklődők Fonyódon.

A rendezvény népi, valamint őszi hagyományok köré épül. Számos programmal, játékkal szolgáltak a szervezők e két területen: a gyerekek szőlőt préseltek, kukoricát morzsoltak, látvány tökfaragást néztek és különböző kézműves foglalkozásokon vettek részt. A helyszínen egy kiállítás is látható volt, amelyen a fonyódi óvodás és általános iskolás gyerekek tökfaragásait lehetett megtekinteni.

Az eseményen a gasztro vonal is igen erősen megmutatkozott, hiszen rengeteg tökös finomsággal készültek a kitelepült éttermek és vendéglátósok. Fonyód önkormányzatának konyhája, a Fonyód Konyha Kft. minden évben kostolókat osztogat a látogatóknak.

Idén 200 liter sütőtökkrémlevessel készültek,

de más ínyencségek is kerültek az asztalra. Mindehhez összesen 80 kg tököt dolgoztak fel.

Fotó: sonline.hu

A délután folyamán számos zenés és táncos produkciót tekinthettek meg az érdeklődők. Fellépett a Fonyódi Tűzoltó Zenekar, akik egy fél órás fúvós koncertet adtak elő, majd a fiatalokból álló, közkedvelt slágereket éneklő Molitor Music School együttest hallgathatták a nézők.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva