likeBalaton.hu | 2021.10.12. 17:01
Újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban
Járókelők találtak megy egy alig párperces újszülöttet Fonyód egyik buszmegállójában a hétvégén. Azonnal értesítették a mentőket, akiknek sikerült a kicsit stabil állapotba helyezni. A kislányt a 8 fokos hidegben egy paplanba csavarva hagyták az utcán.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán adtak hírt arról, hogy a szolgálat munkatársait mennyire megérintette a hétvégi eset.

„Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban”

– írták a bejegyzésben.

„A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését, miközben útközben előkészültek az ellátásra.

Perceken belül helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a 8 fokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra. A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Érdekesség, hogy a segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk.” – írták az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

Batta Zsolt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy az eset kapcsán büntetőeljárás van folyamatban,

amiről később adnak tájékoztatást.

Frissítés: A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként egy nap alatt sikerült azonosítani a nő személyét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Nyitókép: Illusztráció/Országos Mentőszolgálat

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva