Bottyán Marianna kiállításmegnyitója
Helyszín Fonyód, Szent István utca 82
Időpont
Bottyán Marianna festőművész kiállítása a fonyódi Feng Shui Galériában.

A kiállítást megnyitja: Gulyás János

Bottyán Marianna festőművész :

Budapesten született művészcsaládban, 1967-ben. Művészeti tanulmányait Budapesten végezte Záborszky Gábor festőművész és Konstantin László grafikusművész irányításával. 1990-tól Köllő Miklós Pantomimszínházában dolgozott jelmeztervezőként. 1991-től volt 10 éven át a Táncművészet c. folyóirat grafikusa. 1993-tól foglalkozik hivatásszerűen festészettel. 2001 -tól tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Plein-air festőnek tartja magát, így rendszeresen jár a természetbe festeni, művésztelepekre, alkotótáborokba itthon és külföldön. Budapesten, Budafok-Rózsavölgyben él lányával, és szintén festőművész édesanyjával, Halácsy Máriával.

Sokat barangol és mindig vannak kedvenc helyszínei, ahova vissza-visszatér. Balatongyörök Becehegyi kis műemlék présházuk alkotó időszakainak helyszíne. Ilyen volt Szigetköz vízi világa 10 éven keresztül, vagy Zala szelíd lankás tája és hangulatos pincéi, vagy Nagybánya. Ezen kívül lenyűgözi az Adria szépsége is, minden tavasszal és ősszel visszatér Hvar szigetére, Jelsába, egy gyönyörű kis dalmáciai halászfaluba. Itt Molnár Károly művésztelepe a háttér az alkotó munkához.

Főleg a táj adja neki az ihletet, de foglalkozik csendélet-, porté- és figurális festészettel is. Alapvetően plein-air festőnek tartja magát, az impresszionista festészet az, ami a leginkább vonzza,
az utóbbi években a portréfestészet is fontos szerepet játszik a munkásságában. A helyszínen az adott táji élményt örökíti meg, a saját képi szűrőjén keresztül adja vissza az adott pillanatot, ahogy azt akkor ott megéli. Igy születnek alkotásai.

1993-tól közel 30 önálló kiállításon mutatkozott be.

Közzétette: Feng Shui Galéria Fonyód – 2019. december 15., vasárnap

Nyitókép: Zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva