Klassz a parton Fonyód
Helyszín Fonyód, Fürdő utca 3
Időpont
Komolyzenei koncertek egy standon? Nem kérdés. Az egész családot elvarázsolják a klasszikus dallamok, érdemes megfürödni a zenében.

Program:

2022. július 12.kedd, 15:30 – Legyél a Cimboránk – A Cimbora Együttes verskoncertje
Az együttes interaktív koncertjén a gyerekek is szereplővé válnak, felmehetnek a színpadra, dobokkal, csörgőkkel kísérhetik a zenekart.

2022. július 12.kedd, 17:30 – Cimbora Zeneliget – DOBbantsunk Együtt!
DOBbantsuk együtt címmel invitálja a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket fergeteges ütős kalandozásra a Tóth Levente Trió. Műsorukban változatos zenei világokba vezetik el a közönségüket, az afrikai törzsi zenétől, a ragtime-on át a klasszikus művekig. A gyerekek is bekapcsolódhatnak a közös zenélésbe. A zenészek bemutatják a hangszereiket is, az ismerős népdalok és rajzfilmslágerek garantálják az ütős élményeket.
Közreműködnek: Tóth Levente, Túri Nagy János és Máté Márton

2022. július 12.kedd, 20:00 – Tóth Levente Trió
Tóth Levente, Túri Nagy János és Máté Márton triója kifejezetten ifjúsági projektek megvalósítása céljából állt össze. Műsoruk összeállítását az a küldetésük vezette, hogy a fiatal korosztálynak a zene minél szélesebb rétegéibe adhassanak betekintést, ezzel is inspirálva őket, hogy később akár ők is zenei tanulmányokat kezdjenek, zenei pályára lépjenek. Túri-Nagy János a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős, orgona szakos hallgatója, aki egyetemi tanulmányai mellett a zenei utánpótlásképzésben is aktív. Tóth Leventét a Kamara Virtuózok 2019-es évadának győztes formációjából, a TanBorEn Trióból, valamint a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar ütőhangszeres művészeként is ismerheti a közönség. Akárcsak Tóth Levente, Máté Márton is a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának végzős ütőhangszeres hallgatója, valamint a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola ütőhangszeres tanára. Mindhármukat összeköti a zene szeretete és hitük a zenei nevelés fontosságában.

2022. július 13. – Cimbora Zeneliget – A varázsfuvola
16 óra – Varázsliget – interaktív gyermekprogram
Ügyességi és logikai játékok segítségével ismerhetik meg a gyerekek az opera történetét.

20 óra – A varázsfuvola – családi program
A varázsfuvola játékos, interaktív változata a Klassz a pARTon! fesztivál családi programjainak állandó darabja, melyhez idén kreatív gyerekfoglalkozás is kapcsolódik. Mozart operájának csodákkal teli, titokzatos világa, fordulatos története és varázslatos zenéje – életkorra való tekintet nélkül – évről évre magával ragadja a közönséget. Gyakran mondják, hogy A varázsfuvola olyan, mint egy tükör: „önmagát látja, aki belenéz; és amit csak keres, mindent megtalál benne.” A Gulyás Dénes rendezte előadás kalandos és mindvégig izgalmas utakon vezeti be a nézőket az opera világába – a szereplők olykor a legváratlanabb formában tűnnek fel a színen.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva